Μενού
  • Α-
  • Α+

Καθηγητής που βραβεύτηκε για τον ηρωισμό του επειδή ακινητοποίησε άνδρα με μαχαίρι, απαγορεύτηκε να μπει ξανά σε σχολική τάξη επειδή βιντεοσκοπούσε 16χρονη μαθήτρια. Ο 41χρονος είχε σώσει την 14χρονη μαθήτρια όταν την μαχαίρωσε ο 18χρονος πρώην σύντροφός της μέσα στο σχολείο. 

Διαβάστε ακόμη: ΑΣΟΕΕ: Εισέβαλαν κουκουλοφόροι και χτύπησαν καθηγητή

Ο Ντέιβιντ Στους βραβεύτηκε από την αστυνομία για τη γενναιότητά του όταν στο Λύκειο Ridgewood στα Δυτικά Μίντλαντς στην Αγγλία ακινητοποίησε τον 18χρονο Σάμιουελ Τόμλισον που είχε μαχαιρώσει την 14χρονη Κλόε. Ο 41χρονος μαζί με ακόμα δύο μέλη του προσωπικού όρμηξαν στον δράστη ενώ 11 μαθητές της Β' Λυκείου κατάφεραν να του πάρουν το μαχαίρι από τα χέρια.  

Ο Σάμιουελ καταδικάστηκε σε φυλάκιση 13 ετών και ο καθηγητής που τον κρατούσε μέχρι να έρθει η αστυνομία συνέχισε να διδάσκει στο σχολείο. Τελικά διαπιστώθηκε πως ο βραβευμένος καθηγητής είχε στην κατοχή του 3 βίντεο στα οποία απεικονιζόταν επίμαχα σημεία 16χρονης μαθήτριας του σχολείου. Η 16χρονη είχε βρεθεί στο σπίτι του προκειμένου να πάρει εξοπλισμό μπάρμπεκιου και τότε ο καθηγητής αποφάσισε να την βιντεοσκοπεί σε επίμαχα σημεία. Μάλιστα στα βίντεο ακούγεται ο 41χρονος να συζητά με την 16χρονη που περπατούσε. 

Το σχολείο μετά από έρευνα που πραγματοποίησε και με επικοινωνία που είχε με την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αποφάσισε πως ο συγκεκριμένος καθηγητής δεν θα διδάξει ξανά. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως βιντεοσκόπησε κατά λάθος την μαθήτρια και τα αρχικά στιγμιότυπα έχουν διαγραφεί από το τηλέφωνό του. Μάλιστα, ανέφερε πως ξεχνάει το κινητό του στη βιντεοσκόπηση επειδή έχει προβλήματα με τους γείτονές του ενώ για να στοιχειοθετήσει τον ισχυρισμό πως είναι αθώος υποστήριξε πως δεν ξέρει καλά από τεχνολογία και έχει σπάσει αρκετά κινητά τηλέφωνα!

Ωστόσο τα βίντεο διέψευσαν τους ισχυρισμούς του καθηγητή καθώς κάνει ζουμ σε συγκεκριμένα σημεία στο σώμα της 16χρονης ενώ περπατάει, κεντράρει την κάμερα επάνω της ενώ ο φακός δεν «τρέμει». Από την πλευρά της η μαθήτρια υποστήριξε πως δεν ήξερε ότι ο καθηγητής την βιντεοσκοπούσε. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA