Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα τους Τούρκους πολίτες και τις εταιρείες να μετατρέψουν σε τουρκικές λίρες τις αποταμιεύσεις τους που έχουν σε ξένο νόμισμα, καθώς η Άγκυρα προσπαθεί να τονώσει τη ζήτηση για το τοπικό νόμισμα. Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ερντογάν είπε ότι 163 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες (12,2 δισεκατομμύρια δολάρια) έχουν κατατεθεί σε λογαριασμούς στο πλαίσιο του κυβερνητικού προγράμματος που προστατεύει τις καταθέσεις της λίρας από την υποτίμηση του συναλλάγματος.

Διαβάστε ακόμη: Τσεχία: Πέθανε τραγουδίστρια που κόλλησε επίτηδες κορονοϊό

Εκνευρισμός στην Αγκυρα για τα Ραφάλ

Hπαραλαβή των μαχητικών Rafale βρίσκεται ήδη στο μικροσκόπιο των Τούρκων αξιωματούχων την ώρα που η Άγκυρα έχει αποκλειστεί από το πρόγραμμα των F35 και παλεύει να κρατηθεί στο προγραμμα των F-16. Η ιστοσελίδα του τουρικού δικτύου Haber7 μάλιστα μετέδωσε σε ζωντανή μετάδοση την είδηση ότι προσγειώθηκαν τα πρώτα ελληνικά Rafale, ενώ η εφημερίδα Yenisafak αναφέρει σε παρόμοιο δημοσίευμα πως ήδη έφτασαν στην Ελλάδα τα μαχητικά 4ης προς 5ης γενιάς. Πάντως τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζεται και υπενθύμισαν πως η χώρα μας θα παραλάβει και τις φρεγάτες belhara.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA