Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένα πρωτοφανές για τη Γερμανία περιστατικό συνέβη χθες, Δευτέρα (24/1), με φοιτητή βιολογίας 18 χρονών να ανοίγει πυρ κατά συμφοιτητών του στο πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, σκοτώνοντας μία φοιτήτρια και τραυματίζοντας άλλους τρεις φοιτητές προτού αυτοκτονήσει.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Τραγωδία με 8χρονο κοριτσάκι που σκοτώθηκε από αδέσποτες σφαίρες στο κεφάλι σε μάχη συμμοριών

Σύμφωνα με άρθρο της Daily Mail, ο αυτόκλητος «εκδικητής» ήταν φοιτητής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης και μάλιστα με καθαρό ποινικό μητρώο. Το πρωινό της Δευτέρας (24/1) το εν λόγω άτομο προσήλθε κανονικά στην αίθουσα διαλέξεων της σχολής του και με τουφέκια που είχε κρύψει κατεύθυνε ριπές ενάντια σε συμφοιτητές του, τραυματίζοντας τέσσερις εξ αυτών. 

Οι δυνάμεις της αστυνομίας περικύκλωσαν το χώρο στην περιοχή Νόιενχαϊμερ Φελντ, στην οποιά βρισκόταν το σύμπλεγμα της πανεπιστημιούπολης και βρήκαν το πτώμα του δολοφόνου έξω από το κτίριο της σχολής. Δυστυχώς ένα από τα θύματά του, γυναίκα 23 ετών, υπέκυψε αργότερα στα τραύματά της. Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού διευθυντή της αστυνομίας, ο δράστης είχε νωρίτερα στείλει ηχογραφημένο μήνυμα στον πατέρα του λέγοντας πως «άνθρωποι θα τιμωρηθούν», ενώ το κίνητρό του δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί. Το μόνο γνωστό είναι πως ο φοιτητής έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα. 

Ακόμα και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς εξέφρασε το σοκ του και εξέτεινε τα συλλυπητήριά του προς τα θύματα, τις οικογένειές τους και τους φοιτητές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA