Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Βρετανία εξετάζει την ανάπτυξη εκατοντάδων στρατιωτών στην Ανατολική Ευρώπη ενόψει μίας πιθανής ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, όπως γράφει η εφημερίδα The Telegraph επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κυβερνητικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη «πολύ προχωρημένες συζητήσεις», έπειτα από τις αναφορές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και ορισμένοι από τους εταίρους τους στο ΝΑΤΟ συζητούν για την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας τους στην ανατολική πτέρυγα της βορειοατλαντικής συμμαχίας.

Εκτιμάται πως μία επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την ανάπτυξη νέων στρατευμάτων από ορισμένες χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ θα μπορούσε να γίνει ακόμη και την Πέμπτη, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή. 

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Νεντ Πράις, διεμήνυσε χθες Τετάρτη ότι ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2, ο οποίος συνδέει τη Ρωσία με τη Γερμανία, δεν θα λειτουργήσει εάν η Ρωσία προχωρήσει σε εισβολή στην Ουκρανία.

«Θέλω να είμαι πολύ σαφής: εάν η Ρωσία προχωρήσει σε εισβολή στην Ουκρανία με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ο Nord Stream 2 δεν θα προχωρήσει», τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ στο NPR.

Ο κ. Πράις δεν διευκρίνισε πάντως εάν η Ουάσινγκτον έλαβε τέτοια διαβεβαίωση από τη Γερμανία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA