ΔΙΕΘΝΗ
27/01/2022 22:04

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο

Σε προπαγανδιστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προσέφυγε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - Όπως υποστήριξε η Ελλάδα διαστρεβλώνει το διεθνές δίκαιο

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Σε προπαγανδιστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προσέφυγε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως υποστήριξε η Ελλάδα διαστρεβλώνει το διεθνές δίκαιο.

«Η Ελλάδα η οποία αλόγιστα διαστρεβλώνει το διεθνές δίκαιο κι επιμένει να στρατιωτικοποιεί τα νησιά ενάντια στις συνθήκες, καλύτερα να ανταποκριθεί στις ειλικρινείς εκκλήσεις μας για διάλογο και συνεργασία», ανέφερε ο Ερντογάν κατά την διάρκεια του συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ. Παράλληλα, επανέλαβε πως είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα της στην Ελλάδα και το Αιγαίο.

Video Loading...

Ο Ταγίπ Ερντογάν επιμένει για το ζήτημα των F-16 και των S-400 παρά την ανησυχία του για τους εξοπλισμούς στους οποίους έχει προχωρήσει η Ελλάδα. Συγκεκριμένα ερωτηθείς από Τούρκους δημοσιογράφους για το εάν η χώρα θέλει να προμηθευτεί κι άλλη συστοιχία ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων, ο Ερντογάν δήλωσε πως η διαδικασία αυτή τρέχει και ταυτόχρονα η χώρα θέλει τόσο την συντήρηση όσο και την απόκτηση νέων F-16.

«Το ιστορικό της προμήθειας των S-400 είναι μια ιστορία που την ξέρουμε μόνο εμείς. Καθώς εμείς πρέπει να ξέρουμε το τι θα κάνουμε στην άμυνα όπως και στην επίθεση. Κανένας δεν σχεδιάζει την άμυνα της χώρας του ρωτώντας εμάς. Κι εμείς δεν θα ρωτάμε κανέναν, για τα δικά μας αμυντικά συστήματα», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΤΟΥΡΚΙΑ ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΗΣΙΑ F-16 S-400
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ