Μενού
  • Α-
  • Α+

Η αγωνία κορυφώνεται στο Μαρόκο για το πεντάχρονο αγόρι που παραμένει εγκλωβισμένο εδώ και τέσσερις νύχτες σε πηγάδι βάθους 32 μέτρων. Οι Αρχές συνεχίζουν τη μάχη για τον απεγκλωβισμό του παιδιού με την επιχείρηση να έχει εισέλθει σε κρίσιμο στάδιο. 

Ο 5χρονος Ραγιάν ξέφυγε την Τρίτη της προσοχής του πατέρα του και έπεσε στο πηγάδι στο χωριό Ιγράν της επαρχίας Σεφσαουέν στο βόρειο Μαρόκο. Οι διασώστες, που δίνουν μάχη όλο το 24ωρο, έχουν φτάσει σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου από τον 5χρονο. Στο τούνελ που έχει σκαφτεί, έχουν ήδη εισέλθει γιατροί για να πλησιάσουν τον Ραγιάν. 

Ο επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης επισήμανε πως είναι δύσκολο να καθοριστεί η κατάσταση της υγείας του παιδιού, καθώς μία κάμερα που έριξαν οι διασώστες στο πηγάδι δείχνει το παιδί ξαπλωμένο στο πλάι, μεταδίδει σχετικά ο Guardian. «Ελπίζουμε ότι θα τον απεγκλωβίσουμε ζωντανό» δήλωσε ο Ταμχρανί Μπντελχαντί.

Οι διασώστες εργάζονται ασταμάτητα, ενώ έσκαψαν το οριζόντιο τούνελ, για να φτάσουν στο σημείο που βρίσκεται το μικρό αγόρι. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την κατάσταση του μικρού Ραγιάν, αλλά όσο περνά ο χρόνος, τόσο εντείνονται οι φόβοι για το αν θα απεγκλωβιστεί ζωντανός. Παρότι του κατέβασαν τρόφιμα, δεν είναι ξεκάθαρο αν έφαγε κάτι. Επίσης, του παρασχέθηκε νερό και οξυγόνο, μέσω σωλήνα. Ένα ελικόπτερο είναι σε ετοιμότητα στο σημείο, προκειμένου να μεταφέρει το αγόρι στο νοσοκομείο.

Χιλιάδες Μαροκινοί και η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα την εξέλιξη της επιχείρησης και στα social media έχει καταστεί πρώτο trend στο Twitter το hashtag #SaveRayan. «Προσεύχομαι και παρακαλώ τον Θεό να βγει σώος και ασφαλής» δήλωσε η μητέρα του, προσθέτοντας: «Θεέ μου, σε παρακαλώ, απάλυνε τον πόνο μου και τον δικό του, μέσα σε αυτήν την τρύπα από σκόνη».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA