Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Alisher Usmanov, βασιλιάς του ρωσικού χάλυβα και πρώτος επενδυτής του Facebook, είναι ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου μηχανοκίνητου γιοτ στον κόσμο. Το «Dilbar» κοστίζει 600 εκατομμύρια δολάρια, έχει δύο ελικοδρόμια, μια πισίνα 100 ποδιών και χρειάζεται 783.822 δολάρια μόνο για να γεμίσει καύσιμα (ίσως και κάτι παραπάνω λόγω της ενεργειακής κρίσης)!

Από τη στιγμή που το megayacht «Dilbar», έκανε το ντεμπούτο του στην ανοιχτή θάλασσα, το 2016, διατηρεί τη φήμη του ως το μεγαλύτερο μηχανοκίνητο γιοτ παγκοσμίως σε ολική χωρητικότητα. Το θαλάσσιο «μαμούθ» ζυγίζει 15.917 τόνους, έχει μήκος πάνω από 152 μέτρα και διαθέτει ανέσεις πεντάστερου ξενοδοχείου. Κατασκευασμένο από τη γερμανικό ναυπηγείο της Lürssen, το «Dilbar» επιτρέπει στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο να μην στερείται τίποτα ακόμη και στις θαλάσσιες περιπέτειές του.

Διαβάστε ακόμη: Βασίλης Κικίλιας: Ο τουρισμός αυξάνει το εισόδημα της ελληνικής οικογένειας - Ακόμα καλύτερο το 2022

Ένα σκάφος αυτού του μεγέθους μπορεί να λειτουργήσει στην εντέλεια μόνο με απόλυτα συντονισμένη ομαδική εργασία. Για να κάνει το «Dilbar» να πλέει απερίσπαστο και χωρίς εκπτώσεις σε πολυτέλεια, o διάσημος αρχιτέκτονας Espen Øino από το Μονακό που ειδικεύεται στα σκάφη, συνεργάστηκε με την British Winch Design για να σχεδιάσει τόσο το εξωτερικό όσο και το εσωτερικό του πλοίου.

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.