Μενού
  • Α-
  • Α+

Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η ρατσιστική διάκριση δύο αστυνομικών στο Νιου Τζέρσεϊ, όταν μετά από καβγά ενός Αφροαμερικανού εφήβου με έναν λευκό συνομήλικό του σε κάποιο mall της πόλης, ο μόνος που συνελήφθη ήταν ο πρώτος. Αντίθετα, το λευκό παιδί αφέθηκε ελεύθερο από τους δύο αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο για να επιβάλλουν τον νόμο και την τάξη. Μάλιστα, από βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, φαίνεται ότι οι εμπλεκόμενοι στον καβγά δεν έτυχαν ούτε της ίδιας αντιμετώπισης από τους αξιωματικούς της αστυνομίας, στην προσπάθεια να τους χωρίσουν. 

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Storyful και μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα ABC, CBS και CNN φαίνονται οι δύο έφηβοι να τσακώνονται και να γρονθοκοπούν ο ένας τον άλλο σε ένα εμπορικό κέντρο σε προάστιο της πόλης.

Διαβάστε ακόμη: ΗΠΑ: Παραλίγο τραγωδία όταν ελικόπτερο κατέπεσε στη θάλασσα δίπλα σε λουόμενους σε παραλία του Μαϊάμι

Ολα αυτά έχουν προκαλέσει την οργή της Αφροαμερικανικής κοινότητας του Νιού Τζέρσεϊ με την αστυνομία του Μπριτζγούτερ Τάουνσιπ να παραδέχεται ότι το βίντεο ήταν ενοχλητικό και εξαιτίας του ξεκίνησε «εσωτερική έρευνα» στο Σώμα. «Είμαι πολύ αναστατωμένος από το βίντεο που δείχνει καθαρά μία ανόμοια ρατσιστική συμπεριφορά», δήλωσε ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, καλώντας την αστυνομία του Μπριτζγούτερ Τάουνσιπ να ξεκινήσει την εσωτερική έρευνα και την επίλυση του ζητήματος της ανόμοιας διαχείρισης της κατάστασης από τους αστυνομικούς.

Τον συνέλαβε με λαβή τύπου... Τζορτζ Φλόιντ

Ολα ξεκίνησαν όταν οι δύο νεαροί ξεκίνησαν να τσακώνονται για άγνωστους λόγους και ενώ αρχικά η αντιπαράθεσή τους ήταν λεκτική, σύντομα πιάστηκαν στα χέρια και συνεπλάκησαν με γροθιές και κλωτσιές, με τους υπόλοιπους νεαρούς φίλους τους, όχι μόνο να μην προσπαθούν να τους χωρίσουν, αλλά αντίθετα να απολαμβάνουν τον καβγά και να τον μαγνητοσκοπούν σε βίντεο με τα κινητά τους. 

Προφανώς οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων κάλεσαν την αστυνομία και μέσα σε λίγα λεπτά έσπευσαν οι δύο αστυνομικοί για τους σταματήσουν. Ωστόσο, όπως τους κατέγραψαν τα βίντεο που κυκλοφόρησαν, σε εκείνο το σημείο ξεκίνησε και η ρατσιστική συμπεριφορά για την οποία ελέγχονται οι αστυνομικοί. Οι αστυνομικοί άφησαν ελεύθερο τον 14χρονο λευκό, ενώ συνέλαβαν με βίαιο τρόπο τον συνομήλικό του Αφροαμερικανό.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο η γυναίκα αστυνομικός απομακρύνει το λευκό αγόρι, ενώ ο άνδρας αστυνομικός πέφτει πάνω στον Αφροαμερικανό. Τον ρίχνει κάτω και του γυρίζει το χέρι με δύναμη πίσω από την πλάτη με κίνδυνο να το σπάσει. Εκείνη τη στιγμή, σπεύδει για βοήθεια και η αστυνομικός που βάζει το γόνατο της στο κεφάλι του κάνοντας λαβή τύπου... Τζορτζ Φλόιντ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA