Μενού
  • Α-
  • Α+

Ως τέχνασμα χαρακτηρίζεται από βρετανικό δημοσίευμα η ανακοίνωση αποχώρησης του Ρόμαν Αμπράμοβιτς από τα διοικητικά δρώμενα της Τσέλσι, ώστε να προστατέψει τον αγγλικό ποδοσφαιρικό σύλλογο, μετά τις πολιτικές πιέσεις που ασκούνται στον ίδιο εξαιτίας του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία. Ετσι, η αρχική «βόμβα» που πυροδότησε χθες ο ισχυρός άνδρας της Τσέλσι με την ανακοίνωση αποχώρησής του, φαίνεται ότι κρύβει την αλήθεια πίσω από τις λιγοστές γραμμές της.

Ο Ρώσος μεγιστάνας κατηγορήθηκε πριν από λίγες ημέρες από βουλευτές ως συμμέτοχος σε σκάνδαλο διαφθοράς, αν και το όνομά του δεν βρέθηκε στις σχετικές λίστες με ονομάτων Ρώσων ολιγαρχών, που διέρρευσαν μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Σύμφωνα με την «Daily Mail» δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στην Τσέλσι, καθώς η αποχώρηση του Αμπράμοβιτς είναι εικονική με σκοπό να προστατέψει την ομάδα μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με το κατά πόσο είναι στενός συνεργάτης του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Διαβάστε ακόμη: Ρομάν Αμπράμοβιτς: Παραιτείται από τη διοίκηση της Τσέλσι μετά από 20 χρόνια

Χαρακτηριστικά αναφέρει η «Daily Mail»: «H χθεσινή ανακοίνωση είναι περισσότερο συμβολική παρά τεχνική. Τίποτα ουσιαστικό δεν πρόκειται να αλλάξει στην Τσέλσι, εντός κι εκτός γηπέδου. O Αμπράμοβιτς θεωρεί πως λανθασμένα θεωρείται στενός συνεργάτης του Πούτιν, ενώ η βρετανική κυβέρνηση έχει βάλει στη μαύρη λίστα πολλούς συμμάχους του Ρώσου προέδρου επιβάλλοντας ποινές και πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων» και το ίδιο δημοσίευμα τονίζει πως «...η ελπίδα του Αμπράμοβιτς με το να αποστασιοποιείται από την Τσέλσι είναι ότι ο σύλλογος δεν θα στοχοποιηθεί από όσους συνδέουν τον ίδιο με τον Πούτιν και κατ’ επέκταση με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο Αμπράμοβιτς φοβάται πως αν η αγγλική κυβέρνηση αποφάσιζε να τον κυνηγήσει, αυτό δεν θα τον σταματούσε από το να προχωρήσει σε κατάσχεση της περιουσίας του, στην οποία περιλαμβάνεται και η Τσέλσι».

Εργατικοί και Μπόρις Τζόνσον τον έβαλαν στο «κάδρο»

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Αμπράμοβιτς μπήκε στο κάδρο όταν, ο βουλευτής των Εργατικών, Κρις Μπράιαντ, ζήτησε να του απαγορευτεί η δυνατότητα να κατέχει τις μετοχές της Τσέλσι, με ταυτόχρονες αναφορές σε έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών στο οποίο ο ισχυρός άνδρας της Τσέλσι περιγράφεται ως «... μέρος της κυβερνητικής στρατηγικής για τη Ρωσία, η οποία αποσκοπεί στο να αποκαλύψει έκνομες χρηματοδοτήσεις και παράνομες δραστηριότητες. Ο Αμπράμοβιτς παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης, λόγω των επαφών του με το ρωσικό κράτος και το δημόσιο συσχετισμό του με διεφθαρμένες πρακτικές και ενέργειες».

Την ίδια ημέρα στη Βουλή των κοινοτήτων ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας αλλά και των Ρώσων δισεκατομμυριούχων που ζουν ή έχουν συμφέροντα στη Μεγάλη Βρετανία, χωρίς ωστόσο να συμπεριλάβει στην αρχική λίστα τον Αμπράμοβιτς ο οποίος βέβαια δεν είναι Άγγλος υπήκοος κι από το 2018 έχει μετακομίσει στο Ισραήλ (αφού απέτυχε να πάρει την αγγλική υπηκοότητα).

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η ανακοίνωση του Αμπράμοβιτς δεν ανέφερε πουθενά τη λέξη «πώληση»

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς το βράδυ του Σαββάτου (26/2) εξέδωσε μια λιτή ανακοίνωση περίπου... 100 λέξεων μέσα στις οποίες περιέγραφε την αποχώρησή του από τα δρόμενα του συλλόγου. Και κάπως έτσι έβαζε τέλος σε μία επένδυση που του κόστισε πάνω από 2 δισ. ευρώ! Πουθενά βέβαια, δεν αναφερόταν η λέξη «πώληση» για τις μετοχές του, κάτι που θα φάνταζε λογικό για κάθε επιχειρηματία! 

Η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του συλλόγου ανέφερε τα εξής: «Στη διάρκεια της σχεδόν 20ετούς διοίκησής μου στην Τσέλσι, πάντα θεωρούσα τον ρόλο μου ως καθοδηγητή του συλλόγου, η δουλειά του οποίου είναι να διασφαλίζει πως θα είμαστε επιτυχημένοι όπως σήμερα, αλλά και για να χτίζουμε για το μέλλον, ενώ παράλληλα θα έχουμε θετική επίδραση στις κοινότητές μας. Πάντα έπαιρνα αποφάσεις με γνώμονα το καλό της Τσέλσι και παραμένω αφοσιωμένος σε αυτές τις αξίες. Γι' αυτό και σήμερα παραχωρώ στους διαχειριστές του φιλανθρωπικού ιδρύματος του κλαμπ την εποπτεία και τη φροντίδα της Τσέλσι. Πιστεύω πως αυτή τη στιγμή είναι οι κατάλληλοι για να τρέξουν τα συμφέροντα του συλλόγου, τους παίκτες, το σταφ και τους οπαδούς».

Από τη στιγμή που δεν γίνεται καμία αναφορά στο πως θα χρηματοδοτείται ο σύλλογος, κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο Ρώσος μεγιστάνας δεν θα έχει καμία εμπλοκή στα διοικητικά του συλλόγου και ότι θα αφήσει την επένδυσή του... δωρεάν στα χέρια «υπαλλήλων».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA