Μενού
  • Α-
  • Α+

Ρωσικά στρατεύματα οι βάσεις των οποίων βρίσκονται στη ρωσική Απω Ανατολή θα διεξαγάγουν γυμνάσια στην επαρχία Αστραχάν, η οποία βρίσκεται στα όρια μεταξύ του ευρωπαϊκού και του ασιατικού τμήματος της Ρωσίας, μετέδωσε σήμερα, Τρίτη (1/3) το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο τη διοίκηση των δυνάμεων του ανατολικού τομέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση της διοίκησης, οι μονάδες που μετακινούνται θα εκτελέσουν ασκήσεις ιδίως για την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων.

Η Ρωσία προχώρησε σε στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία την Πέμπτη, αφού συγκέντρωσε σταδιακά πάνω από 100.000 στρατιωτικούς στα σύνορα των δύο κρατών, διαβεβαιώνοντας για καιρό πως βρίσκονταν εκεί απλά για γυμνάσια.

Συναγερμός στις ΗΠΑ  - Περιμένουν νέο κύμα επιθέσεων από τους Ρώσους

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το CNN, ανησυχία έχει προκαλέσει στους Αμερικανούς αξιωματούχους η απόρρητη ενημέρωση που είχαν από στελέχη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ότι είναι πολύ πιθανό ένα δεύτερο κύμα επιθέσεων από τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη ενημέρωση, ο αριθμός των ρωσικών στρατευμάτων που θα εμπλακούν σε αυτό το δεύτερο κύμα θα είναι πολύ μεγαλύτερο ώστε να καταφέρει να υπερκεράσει την αντίσταση των Ουκρανών. «Αυτό το κομμάτι ήταν αποκαρδιωτικό» δήλωσε ένας από τους Αμερικανούς βουλευτές που συμμετείχαν στην ενημέρωση.

Τα στελέχη που ενημέρωσαν τους Αμερικανούς βουλευτές τους είπαν ότι η Ρωσία είναι πιθανόν τελικά να καταλάβει το Κίεβο προβλέποντας «άγριες σκηνές μαχών μέσα στην πόλη». Οι Αμερικανοί βουλευτές που έλαβαν τις απόρρητες ενημερώσεις για την κατάσταση στην Ουκρανία δήλωσαν χαρακτηριστικά ότι «τα χειρότερα ως προς τα στρατιωτικά έρχονται». Στην ενημέρωση, σύμφωνα με το CNN, τους παρουσιάστηκαν πιθανές ώρες και ημέρες για την πτώση του Κιέβου και άλλων ουκρανικών πόλεων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA