Μενού
  • Α-
  • Α+

Ολοένα και περισσότερα χτυπήματα δέχεται η ήδη κατακερματισμένη ρωσική οικονομία μετά την απόφαση του Βλαντίμιρ Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία. Ο αποκλεισμός από το SWIFT, η βύθιση του ρωσικού χρηματιστηρίου, οι κυρώσεις από κολοσσούς της παγκόσμιας οικονομίας και τώρα η υποβάθμιση από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, έρχονται να στείλουν την οικονομία της Ρωσίας στα Τάρταρα.

Οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης προχώρησαν στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας κατά έξι βαθμίδες και πλέον η ρωσική οικονομία πιάνει... πάτο. Συγκεκριμένα, η Fitch και η Moody's προχώρησαν στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας κατά έξι βαθμίδες, στην κατηγορία «junk» εκτιμώντας πως οι κυρώσεις που επέβαλε η Δύση κατά της Μόσχας για την εισβολή στην Ουκρανία θέτουν υπό αμφισβήτηση την ικανότητα της να εξυπηρετήσει το χρέος της και πως θα αποδυναμώσουν την οικονομία της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA