Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι κυρώσεις στους Ρώσους ολιγάρχες πέφτουν βροχή, με τον τελευταίο που μπαίνει στη «μαύρη λίστα» να είναι ο Αντρέι Μελνιτσένκο. Ο Ρώσος εκατομμυριούχος, είδε τις ιταλικές Αρχές να κατάσχουν το μέγα γιοτ του, το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο στο είδος του. Στον Μελνιτσένκο επιβλήθηκαν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ενωση στις 9 Μαρτίου ως μέρος των διευρυμένων μέτρων κατά των Ρώσων ολιγαρχών. Σύμφωνα με την ΕΕ, είναι ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου παραγωγού λιπασμάτων EuroChem Group και της εταιρείας άνθρακα SUEK.

To Sailing Yacht A είναι σχεδιασμένο από τον Φίλιπ Σταρκ και έχει ναυπηγηθεί από τη Nobiskrug στη Γερμανία. Η απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ, η οποία ενέκρινε κυρώσεις κατά του Μελνιτσένκο, σημείωσε ότι ο ίδιος και άλλοι 36 επιχειρηματίες συναντήθηκαν με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την εισβολή στην Ουκρανία για να συζητήσουν τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις των κυρώσεων της ΕΕ και των ΗΠΑ.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA