Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο Κίεβο το οποίο τελεί υπό πολιορκία θα μεταβούν οι ηγέτες της Πολωνίας, της Τσεχίας και της Σλοβακίας στο πλαίσιο μιας αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον δοκιμαζόμενο λαό της ουκρανικής πρωτεύουσας. Οι ηγέτες των τριών προαναφερθέντων χωρών θα μεταβούν στην ουκρανική πρωτεύουσα -η οποία είναι ο στόχος των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών- για να συναντηθούν με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Τσέχος πρωθυπουργός Πετρ Φιάλα.

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Mατέους Μοραουέσκι είχε ενημερώσει τόσο τον Σαρλ Μισέλ όσο και την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για πιθανή επίσκεψη στο Κίεβο στο περιθώριο της Συνόδου των Βερσαλλιών, ανέφερε ο Εκπρόσωπος του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Μπάρεντ Λέιντς ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τη μετάβαση τριών πρωθυπουργών κρατών-μελών της ΕΕ στην ουκρανική πρωτεύουσα.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο πρωθυπουργός της Πολωνίας ενημέρωσε την πρόεδρο της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ στο περιθώριο της συνάντησης των Βερσαλλιών για πιθανή επίσκεψη στο Κίεβο. Αυτή η επίσκεψη επιβεβαιώθηκε χθες το βράδυ», σημείωσε ο Μπάρεντ Λέιντς. Ο ίδιος τόνισε παράλληλα ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας. Η ΕΕ εργάζεται για την παροχή συντονισμένης πολιτικής, οικονομικής, υλικής και ανθρωπιστικής υποστήριξης».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA