ΔΙΕΘΝΗ
21/03/2022 08:13

Πόλεμος στην Ουκρανία: Λήξη συναγερμού στο Σούμι για τη διαρροή αμμωνίας

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση η διαρροή αμμωνίας αποδείχθηκε ασήμαντη. Οι διασώστες εργάζονται για την κατακρήμνιση του νέφους αμμωνίας τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τον πληθυσμό. Κατά τις ίδιες πηγές, δεν υπάρχουν θύματα ή τραυματισμοί

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Πόλεμος στην Ουκρανία: Λήξη συναγερμού στο Σούμι για τη διαρροή αμμωνίας
Πόλεμος στην Ουκρανία (πηγή: AP Photos)
Ανάγνωση:

Διαρροή αμμωνίας σε χημικό εργοστάσιο στην πόλη Σούμι της ανατολικής Ουκρανίας έχει μολύνει μια περιοχή με ακτίνα μεγαλύτερη από πέντε μίλια. Ο περιφερειακός κυβερνήτης του Σούμι, Νμίτρο Ζιβίτσκι, δεν είπε τι προκάλεσε τη διαρροή, η οποία φαίνεται ότι έλαβε χώρα περίπου στις 4.30 π.μ. Οι Αρχές ενημέρωσαν τους πολίτες, αφενός να καταφύγουν στα καταφύγια, αφετέρου να αναπνέουν μέσα από επιδέσμους γάζας εμποτισμένους με κιτρικό οξύ.

Το εργοστάσιο Sumykhimprom βρίσκεται στα περίχωρα του Σούμι, το οποίο έχει πληθυσμό περίπου 263.000 κατοίκους. Βομβαρδίζεται τακτικά από ρωσικά στρατεύματα τις τελευταίες εβδομάδες. Η αμμωνία είναι ένα άχρωμο τοξικό αέριο. Είναι ελαφρύτερο από τον αέρα, επομένως πρέπει να χρησιμοποιούνται στέγαστρα και ισόγεια σπιτιών για προστασία. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση η διαρροή αμμωνίας αποδείχθηκε ασήμαντη. Οι διασώστες εργάζονται για την κατακρήμνιση του νέφους αμμωνίας τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τον πληθυσμό. Κατά τις ίδιες πηγές, δεν υπάρχουν θύματα ή τραυματισμοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΧΗΜΙΚΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΔΙΑΡΡΟΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ