Μενού
  • Α-
  • Α+

Διαρροή αμμωνίας σε χημικό εργοστάσιο στην πόλη Σούμι της ανατολικής Ουκρανίας έχει μολύνει μια περιοχή με ακτίνα μεγαλύτερη από πέντε μίλια. Ο περιφερειακός κυβερνήτης του Σούμι, Νμίτρο Ζιβίτσκι, δεν είπε τι προκάλεσε τη διαρροή, η οποία φαίνεται ότι έλαβε χώρα περίπου στις 4.30 π.μ. Οι Αρχές ενημέρωσαν τους πολίτες, αφενός να καταφύγουν στα καταφύγια, αφετέρου να αναπνέουν μέσα από επιδέσμους γάζας εμποτισμένους με κιτρικό οξύ.

Το εργοστάσιο Sumykhimprom βρίσκεται στα περίχωρα του Σούμι, το οποίο έχει πληθυσμό περίπου 263.000 κατοίκους. Βομβαρδίζεται τακτικά από ρωσικά στρατεύματα τις τελευταίες εβδομάδες. Η αμμωνία είναι ένα άχρωμο τοξικό αέριο. Είναι ελαφρύτερο από τον αέρα, επομένως πρέπει να χρησιμοποιούνται στέγαστρα και ισόγεια σπιτιών για προστασία. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση η διαρροή αμμωνίας αποδείχθηκε ασήμαντη. Οι διασώστες εργάζονται για την κατακρήμνιση του νέφους αμμωνίας τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τον πληθυσμό. Κατά τις ίδιες πηγές, δεν υπάρχουν θύματα ή τραυματισμοί.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA