ΔΙΕΘΝΗ
21/03/2022 21:04

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ελβετία αποκλείει κάθε πιθανότητα να δώσει όπλα στην Πολωνία

Η ουδετερότητα της Ελβετίας αποκλείει κάθε πιθανότητα παράδοσης όπλων στην Πολωνία, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Ιγκνάσιο Κασίς, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Βαρσοβία στη «σκιά» του πολέμου στην Ουκρανία

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ελβετία αποκλείει κάθε πιθανότητα να δώσει όπλα στην Πολωνία
Πηγή: AP
Ανάγνωση:

Η ουδετερότητα της Ελβετίας αποκλείει κάθε πιθανότητα παράδοσης όπλων στην Πολωνία, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Ιγκνάσιο Κασίς, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Βαρσοβία στη «σκιά» του πολέμου στην Ουκρανία.

«Η πρώτη επιθυμία της Πολωνίας αφορούσε την παράδοση όπλων. Όμως αυτό δεν είναι συμβατό με την ουδετερότητά μας. Το εξήγησα με σαφήνεια στον (πρωθυπουργό) Ματέους Μοραβιέτσκι», είπε ο Κασίς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ελβετική δημόσια τηλεόραση SRF.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία - «Σπαζοκεφαλιά» για τους Αμερικανούς οι ρωσικοί υπερηχητικοί πύραυλοι

«Φυσικά, ο επικεφαλής της πολωνικής κυβέρνησης αναμένει την πλήρη στήριξή μας στις κυρώσεις. Του είπα ότι όχι μόνο τις έχουμε στηρίξει μέχρι τώρα, αλλά πήγαμε και ένα βήμα παραπέρα», πρόσθεσε. Στη Βαρσοβία, ο Μοραβιέτσκι είπε νωρίτερα ότι η Ελβετία πρέπει να παγώσει τους λογαριασμούς των Ρώσων ολιγαρχών στη χώρα και να κατασχέσει τα περιουσιακά στοιχεία τους. Η Ελβετία εγκατέλειψε την πρακτική που ακολουθούσε μέχρι τώρα και υιοθέτησε τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της Ρωσίας, για την εισβολή της στην Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΛΒΕΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΠΛΟ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ