Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο στόχαστρο της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρίας Ζαχάροβα, βρέθηκε για ακόμη μία φορά η χώρα μας με αφορμή τον βανδαλισμό στο μνημείο πεσόντων Σοβιετικών στρατιωτών στην Καλλιθέα. Σε δήλωσή της η Μαρία Ζαχάροβα στράφηκε εναντίον των «μονόπλευρων και παραμορφωμένων» πληροφοριών που μεταδίδουν τα ελληνικά ΜΜΕ, που σύμφωνα με την ίδια, οπλίζουν το χέρι εκείνων που «είναι έτοιμοι να παραδώσουν στη λήθη την κοινή ιστορία και μνήμη που συνδέουν τη Ρωσία με την Ελλάδα».

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε πως: «Η αδιάκοπη μονόπλευρη και εσκεμμένα παραμορφωμένη παρουσίαση πληροφοριών για τα γεγονότα στο Ντονμπάς, η υποστήριξη του καθεστώτος του Κιέβου έχει λύσει τα χέρια όσων, για χάρη αμφίβολων στόχων, είναι έτοιμοι να παραδώσουν στη λήθη την κοινή ιστορία και μνήμη που συνδέουν τη Ρωσία με την Ελλάδα».

Η Μαρία Ζαχάροβα καταδίκασε «το έγκλημα» με το μνημείο στην Καλλιθέα, όπως είπε, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της «στους Ελληνες πολίτες και τους Ρώσους συμπατριώτες μας για την άμεση δράση για την επαναφορά του Μνημείου στην αρχική του κατάσταση», ενώ κάλεσε τις ελληνικές Αρχές «να βρουν και να τιμωρήσουν αυστηρά τους βάνδαλους προκειμένου να αποτραπεί η επανάληψη τέτοιων απαράδεκτων περιστατικών. Η αντίστοιχη προφορική σημείωση εστάλη αμέσως από τη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Αναμένουμε πληροφορίες για τα αποτελέσματα της έρευνας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA