ΔΙΕΘΝΗ
21/03/2022 22:04

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κρατούμενοι στην Ολλανδία αποφυλακίστηκαν για να πάνε να πολεμήσουν

Πρωτοφανής απόφαση στην Ολλανδία με δύο Ουκρανούς, που θεωρούνται ύποπτοι για διακίνηση ανθρώπων, να αποφυλακίζονται για να πάνε να υπερασπιστούν τη χώρα τους - Τι θα γίνει αν τελικά καταδικαστούν σε ποινή κάθειρξης

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Πόλεμος στην Ουκρανία: Κρατούμενοι στην Ολλανδία αποφυλακίστηκαν για να πάνε να πολεμήσουν
Πηγή: APimages
Ανάγνωση:

Η κράτηση στην Ολλανδία δύο Ουκρανών, που θεωρούνται ύποπτοι για διακίνηση ανθρώπων, ανεστάλη την περασμένη Παρασκευή, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και της έκκλησης της ουκρανικής κυβέρνησης προς τους πολίτες της να υπερασπιστούν τη χώρα τους, «συνθήκες έκτακτες, σοβαρές», σύμφωνα με μία απόφαση του δικαστηρίου του Ζίλαντ και του δυτικού Μπράμπαντ.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 29 και 27 ετών, με καταγωγή από το Λουτσκ (βορειοδυτική Ουκρανία), βαρύνονται με υποψίες ότι βοήθησαν 11 Αλβανούς, οι οποίοι προσπαθούσαν να φθάσουν με πλοίο στην Αγγλία, έγινε σήμερα, Δευτέρα (21/3), γνωστό από την εισαγγελία στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η κράτησή τους ανεστάλη λόγω της «εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία, της έκκλησης που απηύθυνε η ουκρανική κυβέρνηση στους κατοίκους της για να υπερασπιστούν τη χώρα τους», της επιθυμίας των κατηγορουμένων να ανταποκριθούν σε αυτήν την έκκληση και του συμφέροντός τους να βρίσκονται κοντά στις οικογένειές τους, εξήγησε το δικαστήριο.

Αυτές οι συνθήκες είναι «έκτακτες» και «σοβαρές», σύμφωνα με το δικαστήριο, που εκτιμά πως το συμφέρον να αποφυλακιστούν οι δύο ύποπτοι «επικρατεί του κοινωνικού συμφέροντος να παραμείνουν προφυλακισμένοι». «Εξ όσων γνωρίζουμε, αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν στην Ολλανδία», δήλωσε μία εκπρόσωπος Τύπου του δικαστηρίου στο AFP.

Η αναστολή δεν είναι περιορισμένη χρονικά, διευκρίνισε η ίδια και οι ύποπτοι δεν θα πρέπει να παραστούν στη δίκη τους. Όμως, οι προϋποθέσεις για την αποφυλάκισή τους έχουν αποσαφηνιστεί: «Εάν καταδικαστούν σε ποινή κάθειρξης, θα πρέπει εν τέλει να εκτίσουν αυτήν την ποινή», εξήγησε η εκπρόσωπος Τύπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ