Μενού
  • Α-
  • Α+

Πολλαπλές πυρκαγιές έχουν αναδυθεί κοντά στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ, σύμφωνα με το ουκρανικό κοινοβούλιο και ο εφιάλτης ενός πυρηνικού ατυχήματος με εκλύσεις ραδιενέργειας από τους σταθμούς στην ατμόσφαιρα με ολέθριες συνέπειες, άρχισε πάλι να πλανάται πάνω από την Ουκρανία και την Ευρώπη. Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι πιθανότατα προκλήθηκαν από βομβαρδισμούς πυροβολικού ή εμπρησμό και «καίγονται ανεξέλεγκτα» σε περιοχή που ελέγχεται από τις ρωσικές δυνάμεις.

Αυτό «εγείρει ανησυχίες ότι ο ραδιενεργός καπνός θα μπορούσε να εξαπλωθεί», σύμφωνα με την Κρατική Υπηρεσία Ειδικών Επικοινωνιών της Ουκρανίας. Το Τσερνόμπιλ βρίσκεται στα χέρια των Ρώσων από τις πρώτες μέρες της εισβολής στην Ουκρανία, με αναφορές από το ουκρανικό προσωπικό στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας να σημειώνουν φρικτές συνθήκες. Χθες, η πυρηνική υπηρεσία του ΟΗΕ επιβεβαίωσε ότι οι εργαζόμενοι άλλαξαν βάρδια για πρώτη φορά μετά την κατάληψη του σταθμού από τους Ρώσους στα τέλη Φεβρουαρίου.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA