Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι κάτοικοι της Μαριούπολης συνεχίζουν να βιώνουν μια κόλαση, την ώρα που τα ρωσικά στρατεύματα βομβαρδίζουν ανηλεώς την πόλη, η οποία ανήκει διακαή πόθο των Ρώσων. Εκτός από την ανθρωπιστική κρίση, καθώς οι 100.000 και πλέον εγκλωβισμένοι Ουκρανοί στερούνται τα βασικά αγαθά, υπάρχουν αναφορές ότι χιλιάδες κάτοικοι στην περιοχή Λεβομπερέζνι οδηγούνται βίαια στη Ρωσία. Αυτό ισχυρίστηκε το Δημοτικό Συμβούλιο της Μαριούπολης και το ίδιο κατήγγειλε κι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ πρόσθεσε ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί απαγορευμένες βόμβες φωσφόρου στους άμαχους.

Σε ό,τι αφορά στους απαχθέντες, το δημοτικό συμβούλιο ισχυρίζεται ότι 15.000 κάτοικοι της πόλης έχουν απελαθεί παράνομα μέχρι σήμερα, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία μπαίνει στην 29η ημέρα του. Οσοι απελάθηκαν δια της βίας οδηγήθηκαν πρώτα σε ένα λεγόμενο στρατόπεδο φιλτραρίσματος προτού αναγκαστούν να επιβιβαστούν σε λεωφορεία από την περιοχή.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Οι κάτοικοι της περιοχής της Αριστερής Οχθης αρχίζουν να απελαύνονται μαζικά στη Ρωσία. Συνολικά, περίπου 15.000 κάτοικοι της Μαριούπολης έχουν υποβληθεί σε παράνομη απέλαση», ανέφερε το Δημοτικό Συμβούλιο της Μαριούπολης σε δήλωση που εκδόθηκε την Πέμπτη. Σε περίπτωση που πέσει η Μαριούπολη, θα επιτρέψει στη Μόσχα να σχηματίσει έναν χερσαίο διάδρομο μεταξύ των ανατολικών περιοχών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ και της Κριμαίας, οι οποίες βρίσκονται ήδη υπό ρωσικό έλεγχο. 

Οι Ρώσοι θέλουν διακαώς να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τον αυτοκινητόδρομο Μ14. Ολο το παραπάνω μέτωπο διατρέχεται από τον αυτοκινητόδρομο, ο οποίος ξεκινάει από το Ροστόφ κι αφού κάνει μέσα στη Ρωσία μία απόσταση 120 χιλιομέτρων, περνά στην ανατολική Ουκρανία στην περιοχή του Ντονμπάς και φτάνει ως την Οδησσό. Ουσιαστικά δηλαδή διατρέχει όλο το παράκτιο μέτωπο της Μαύρης και Αζοφικής Θάλασσας και το μήκος του εντός της δοκιμαζόμενης τώρα, χώρας φτάνει περίπου τα 670 χιλιόμετρα συνολικά.

Κονασένκοφ: Η Ρωσία ανέκτησε τον έλεγχο του Ιζιούμ

Οι ρωσικές δυνάμεις απέκτησαν ξανά τον έλεγχο της πόλης Ιζιούμ στο Χάρκοβο, στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Αμυνας. Ο υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ δήλωσε: «Μέχρι το πρωί της 24ης Μαρτίου, μονάδες του ρωσικού στρατού ανέλαβαν τον πλήρη έλεγχο της πόλης Ιζιούμ στην περιοχή του Χάρκοβο». Ο Κονασένκοφ, συνέχισε υποστηρίζοντας ότι οι ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή έχουν επίσης χτυπηθεί από ρωσικά στρατεύματα.

«Το απόγευμα της 23ης Μαρτίου και τη νύχτα της 24ης Μαρτίου, στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων χτυπήθηκαν με όπλα μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας στη θάλασσα και στον αέρα», είπε ο αξιωματούχος σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AP. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, το Χάρκοβο, έχει σχεδόν καταστραφεί από τους συνεχείς βομβαρδισμούς από ρωσικά στρατεύματα τις τελευταίες εβδομάδες, με τουλάχιστον μισό εκατομμύριο ανθρώπους στην περιοχή να πιστεύεται ότι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA