Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά την ανακοίνωση της αγοράς ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλι, η Ρωσία ανακοινώνει νέα αντίποινα, αυτή τη φορά σε αγροτικό επίπεδο. Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πρώην πρόεδρο της Ρωσίας κι αναπληρωτή επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας, η Ρωσία δεν σκοπεύει να παραδώσει γεωργικά προϊόντα σε χώρες που θεωρούνται εχθρικές ή να τα αγοράσει απ' αυτές.

Διαβάστε ακόμη: Βλαντίμιρ Πούτιν: Η περίοδος της συνεργασίας της Ρωσίας με τη Δύση τελείωσε

«Δεν θα προμηθεύσουμε τα αγροτικά μας προϊόντα στους εχθρούς μας. Και δεν θα αγοράσουμε τίποτα από αυτούς», είπε ο Μεντβέντεφ στο Telegram. Αυτή δεν είναι η πρώτη δήλωση του κ. Μεντβέντεφ από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης. Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος από το 2008 έως το 2012, ισχυρίστηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποθάλπουν την «αηδιαστική» ρωσοφοβία σε μια προσπάθεια να αναγκάσουν τη Ρωσία να γονατίσει. «Δεν θα λειτουργήσει - η Ρωσία έχει τη δύναμη να βάλει όλους τους ορμητικούς εχθρούς μας στη θέση τους», πρόσθεσε.

Ενώ υπήρχε η έντονη φημολογία ότι και στα τρόφιμα οι Ρώσοι θα ακολουθούσαν την πεπατημένη του φυσικού αερίου και της πώλησής του σε ρούβλια, άλλαξαν ρότα και κόβουν κάθε εμπορικό δεσμό με τις χώρες που της έχουν επιβάλει μονομερώς κυρώσεις ύστερα από την εισβολή της στην Ουκρανία.

Κάτι που σημαίνει ότι η Ρωσία παύει να προμηθεύει και την Ευρώπη συν τοις άλλοις, σιτηρά, ηλιέλαιο, σιμιγδάλι, καλαμπόκι κτλ. ενώ θα σταματήσει να προμηθεύεται κι εκείνη τρόφιμα από τους «εχθρούς» της.

Είχαν προειδοποιήσει οι Ρώσοι...

Η κυβέρνηση της Ρωσίας είχε προειδοποιήσει από χθες πως θα ανταποδώσει τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και καλούσε τα 27 κράτη μέλη της να συνειδητοποιήσουν ότι η αναμέτρηση με τη Μόσχα δεν είναι προς το συμφέρον της, σύμφωνα με δήλωση στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Οι ενέργειες της ΕΕ δεν θα μείνουν αναπάντητες (...). Οι ανεύθυνες κυρώσεις που επέβαλαν οι Βρυξέλλες ήδη επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινή ζωή των απλών Ευρωπαίων», είπε στο πρακτορείο ο Νικολάι Κόμπρινετς, ανώτερος αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA