Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που είναι σε πλήρη εξέλιξη η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προκάλεσε αντιδράσεις με δηλώσεις του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο FOX News και τον δημοσιογράφο Bret Baier, καθώς αναφερόμενος στο Τάγμα Αζόφ τόνισε πως «είναι αυτοί που είναι», επισημαίνοντας ωστόσο, ότι είναι πατριώτες που υπερασπίζονται την πατρίδα και μέλη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

«Το Αζόφ είναι αυτό που είναι και υπερασπίστηκαν την πατρίδα. Όλα αυτά τα τάγματα ενσωματώθηκαν αργότερα στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Οι μαχητές του Αζόφ δεν δρουν πλέον αυτόνομα αλλά είναι στις τάξεις του ουκρανικού στρατού. Το 2014 υπήρχαν κάποιες περιπτώσεις που μερικοί από αυτούς τους εθελοντές μας, όντως παραβίασαν τους νόμους και μπήκαν φυλακή. Ο νόμος είναι πάνω από όλα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός πρόεδρος απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Στη συνέντευξή του ο Ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε την πεποίθησή του ότι η Ουκρανία θα είναι μια ευεργετική προσθήκη στο ΝΑΤΟ. «Είναι δύσκολο για εμάς να μιλάμε για το ΝΑΤΟ γιατί το ΝΑΤΟ δεν θέλει να μας δεχτεί», τόνισε ο Ζελένσκι. «Πιστεύω ότι είναι λάθος γιατί αν μπούμε στο ΝΑΤΟ, θα το κάνουμε πολύ πιο δυνατό. Δεν είμαστε ένα αδύναμο κράτος. Δεν προτείνουμε να μας κάνουν πιο δυνατούς σε βάρος του ΝΑΤΟ... Είμαστε μια προσθήκη, είμαστε η ατμομηχανή».

Όταν ρωτήθηκε τι θέλει να κερδίσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε αυτή τη σύγκρουση, ο Ζελένσκι είπε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας θέλει ό,τι θα του δώσει η Δύση και ότι «οι ορέξεις συνήθως μεγαλώνουν». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι αν μας στριμώξουν σε μια γωνία», ο ουκρανικός στρατός «θα απαντήσει με πλήρη δύναμη».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA