Μενού
  • Α-
  • Α+

Το Πεντάγωνο σχεδιάζει να παραγγείλει και να στείλει στην Ουκρανία 10 από τα νεότερα μοντέλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Switchblade, τα οποία είναι οπλισμένα με κεφαλές που καταστρέφουν τεθωρακισμένα, πέρα από τις παραδόσεις των drones της λιτότερο ισχυρής εκδοχής που είχαν ήδη ανακοινωθεί. Σύμφωνα με το Bloomberg, τα νέα όπλα Switchblade-600 αποτελούν μέρος της στρατιωτικής βοήθειας 300 εκατομμυρίων δολαρίων που ανακοίνωσε και ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα drones δεν θα δοθούν στην Ουκρανία από το αμερικανικό οπλοστάσιο, αλλά θα παραγγελθούν από την κατασκευάστρια εταιρεία και θα δοθούν στη συνεχεία στο Κίεβο.

Διαβάστε ακόμα: Ρομάν Αμπράμοβιτς: Εκλιπαρεί τους φίλους του για 1 εκατομμύριο δολάρια για να πληρώσει το προσωπικό του

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε στις 16 Μαρτίου ότι θα προμήθευε 100 μη επανδρωμένα αεροσκάφη ως μέρος ενός πακέτου όπλων και εξοπλισμού 800 εκατ. δολαρίων που ελήφθησαν από τα αμερικανικά αποθεματικά. Αλλά αυτά τα συστήματα είναι οι εκδόσεις της «σειράς 300» 2,5 κιλών που έχουν σχεδιαστεί για να επιτίθενται σε προσωπικό και ελαφρά οχήματα. To νέο μοντέλο των Switchblade 600 έχει δυνατότητα πτήσης άνω των 24 μιλίων (39 χιλιομέτρων) για 40 λεπτά πριν επιτεθεί στον στόχο. Μπορούν να πετάξουν περίπου έξι μίλια (10 χιλιόμετρα) και να περιπλανηθούν πάνω από έναν στόχο για περίπου 15 λεπτά, σύμφωνα με ένα ενημερωτικό δελτίο που παρήγαγε ο κατασκευαστής, AeroVironment Inc.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA