Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Μαρίνα Οβσιάνικοβα εισέβαλε στο στούντιο σε ζωντανή σύνδεση στα μέσα Μαρτίου, κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στη Ρωσία, στο δίκτυο Pervy Kanal, κρατώντας ένα πλακάτ με το οποίο επέκρινε τη στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας στην Ουκρανία. Αναδείχθηκε σε «πρόσωπο» του αντιπολεμικού κινήματος. Έναν μήνα μετά, πιάνει δουλειά στη γερμανική Die Welt ως ανταποκρίτρια. 

Η γερμανική εφημερίδα ανακοίνωσε ότι η Οβσιάνικοβα αναλαμβάνει ανταποκρίτρια στην Ουκρανία και τη Ρωσία, γράφοντας για την εφημερίδα, ενώ θα συνεισφέρει τακτικά στο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων.

«Η Μαρίνα Οβσιάνικοβα είχε το θάρρος, σε μια αποφασιστική στιγμή, να φέρει αντιμέτωπους τους τηλεθεατές στη Ρωσία με μια μη εξωραϊσμένη εικόνα της πραγματικότητας», εξήγησε ο Ουλφ Πόσαρτ, διευθυντής του ομίλου Welt, σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «υπερασπίστηκε έτσι τις πιο σημαντικές δημοσιογραφικές αρετές και το έκανε παρά την απειλή μιας κρατικής καταστολής».

«Η Welt αντιπροσωπεύει αυτό ακριβώς που υπερασπίζονται με τόση ορμή στην Ουκρανία οι θαρραλέοι άνθρωποι που βρίσκονται εκεί: την ελευθερία. Ως δημοσιογράφος, θεωρώ πως είναι καθήκον μου να υπερασπιστώ αυτή την ελευθερία», δηλώνει η 43χρονη Οβσιάνικοβα στην ίδια ανακοίνωση.

Η Μαρίνα Οβσιάνικοβα συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση. Στη συνέχεια της επιβλήθηκε πρόστιμο και την άφησαν ελεύθερη. Η ίδια αποχώρησε από την κρατική τηλεόραση, ενώ είναι αντιμέτωπη με ποινικές διώξεις που επισύρουν βαριές ποινές φυλάκισης, βάσει νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα και τιμωρεί οποιαδήποτε «ψευδή πληροφορία» για το ρωσικό στρατό.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA