Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία από τις κορυφαίες εφημερίδες της Βραζιλίας αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για την... ακούσια ανακοίνωση του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ «στην ηλικία των 20 ετών». Αυτό που έγινε είναι να δημοσιεύσουν το κείμενο που είχαν ετοιμάσει για τον θάνατό της, όταν αυτός συμβεί. 

Διαβάστε ακόμη: Σαγκάη: Αρπάζουν πολίτες και τους στέλνουν σε στρατόπεδα καραντίνας

Η Folha de São Paulo ανέφερε εσφαλμένα τον θάνατο της βασίλισας στον ιστότοπό της περίπου το μεσημέρι της Δευτέρας, ενημερώνοντας εκατομμύρια αναγνώστες της Νότιας Αμερικής ότι είχε πεθάνει «ως αποτέλεσμα ......». Με άλλα λόγια, είχαν αφήσει κενά σε κομβικά σημεία του αφιερώματος, μέχρι να τα μάθουν και να τα δημοσιεύσουν. Το αφιέρωμα ήταν έκτασης 1.300 λέξεων. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Είναι φυσιολογικό στη δημοσιογραφία να ετοιμάζουμε αφιερώματα για πιθανές καταστάσεις, όπως ο θάνατος παγκόσμιων ηγετών, διασημοτήτων και δημοσίων προσώπων. Η Folha λυπάται για το λάθος», ανέφερε η εφημερίδα. Οι χλευασμοί δεν άργησαν να έρθουν μέσω των social media. Φυσικά, δεν άργησαν και οι αντιδράσεις από τους οπαδούς του Μπολσονάρου, οι οποίοι διαχρονικά είναι αντίθετοι με τα ΜΜΕ. 

Η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία παραδέχθηκε πρόσφατα ότι δυσκολεύεται να μετακινείται, δεν θα συμμετάσχει στη θρησκευτική τελετή της Μεγάλης Πέμπτης στην οποία παρίσταται κατά παράδοση, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Η βασίλισσα που γιορτάζει τα 96α γενέθλιά της στο τέλος του μήνα θα εκπροσωπηθεί από τον πρίγκιπα Κάρολο, διάδοχο του θρόνου, και τη σύζυγό του Καμίλα, διευκρίνισαν τα Ανάκτορα.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA