ΔΙΕΘΝΗ
14/04/2022 09:42

Τουρκία: Χαμός με το δαχτυλίδι του Ερντογάν - Τι έλεγε το 1993 που διεκδικούσε την Κωνσταντινούπολη

Ερντογάν το 1993: «Η μόνη περιουσία μου είναι ένα δαχτυλίδι που έστειλε μια φίλη του κόμματός μου» - Τουρκική αντιπολίτευση: «Αυτός που έχει το δαχτυλίδι, φοράει ακριβό ρολόι, πίνει smoothies και κοροϊδεύει τους νέους»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Τουρκία: Χαμός με το δαχτυλίδι του Ερντογάν - Τι έλεγε το 1993 που διεκδικούσε την Κωνσταντινούπολη
Πηγή: Glomex
Ανάγνωση:

Η Μεράλ Ακσενέρ έβαλλε κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας κι αναφέρθηκε σε ένα συμβάν από το μακρινό παρελθόν, και συγκεκριμένα από το 1993 όταν ο Τούρκος πρόεδρος διεκδικούσε την δημαρχία της Κωνσταντινούπολης. Οι αιχμές της Ακσενέρ για το περίφημο πλέον στην Τουρκία δαχτυλίδι, κατέληξαν πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα Sozcu. Ενα δαχτυλίδι, που το 1993 ο Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήριζε ως τη «μοναδική του περιουσία», αξιοποίησε η αντιπολίτευση στην Τουρκία για να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον Τούρκο πρόεδρο για τη φτώχεια του λαού και τη δική του, πολυτελή ζωή.

Ο Ερντογάν, τότε υποψήφιος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, έδειξε το εν λόγω δαχτυλίδι λέγοντας ότι του το χάρισε μια κυρία και πως είναι η μόνη περιουσία του. «Μια κυρία μου έστειλε αυτό το δαχτυλίδι με ένα σημείωμα: ‘’κύριε πρόεδρε αυτό το δαχτυλίδι ας είναι το στήριγμά σου, το σημείο αναφοράς των εκλογών. Αυτή την αγάπη και τον έρωτα μπορούν να την ξεπεράσουν τα δισεκατομμύρια των μεγάλων ομίλων;» είχε πει τότε ο Ερντογάν, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλη Κωστίδη.

Η πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου «Καλού Κόμματος», Μεράλ Ακσενέρ, απευθύνθηκε στη γυναίκα που χάρισε τότε το δαχτυλίδι της στον Τούρκο πρόεδρο ρωτώντας την εάν βλέπει τι κάνει τώρα ο Ερντογάν. Τον κατηγορεί ότι δεν έχει συναίσθηση της κατάστασης όταν παροτρύνει νέους που δεν έχουν ούτε δέκα λίρες στην τσέπη τους να ταξιδέψουν στον κόσμο, ότι φορά ακριβά ρολόγια αλλά ακόμη και για το ότι πίνει smoothies!

«Εσείς που βοηθήσατε με το δαχτυλίδι σας (σ.σ.: τον Ερντογάν), ξέρετε σε τι κατάσταση βρίσκεται αυτός που το δώσατε; Τι κάνει; Αυτός που έχει το δαχτυλίδι σας, ξέρετε πού είναι και τι κάνει τώρα; Λέει στα παιδιά σας να κάνουν βόλτες σε όλο τον κόσμο. Το ακούτε; Στα παιδιά σας, που δεν έχουν στην τσέπη τους 20 λίρες, τους λέει να κάνουν εκδρομές σε όλο τον κόσμο. Το ακούτε αυτό; Αυτός που έχει αυτό το δαχτυλίδι, στους νέους που δεν έχουν δέκα λίρες τους συστήνει να πίνουν καφέ με άρωμα. Αυτός που έχει το δαχτυλίδι σας στο τραπέζι του, πίνει smoothies το ακούτε αυτό; Αυτός που έχει το δαχτυλίδι σας ξέρετε τι ρολόι φοράει;» δήλωσε η Ακσενέρ. Οι αιχμές Ακσενέρ για το περίφημο πλέον στην Τουρκία δαχτυλίδι, κατέληξαν πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα Sozcu.

Πηγή: Sozcu

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΜΕΡΑΛ ΑΚΣΕΝΕΡ ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΙΡΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ