Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και αστείο αν δεν γινόντουσαν όλα αυτά τα τραγικά που γίνονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον. Μόλις «έπεσε» ο ήλιος μια ομάδα ακτιβιστών πλησίασε την πρεσβεία και έκανε προβολή της ουκρανικής σημαίας στην πρόσοψη του κτιρίου!

Μόλις έγινε αντιληπτή η δράση το προσωπικό της πρεσβείας προσπάθησε με τη χρήση προβολέων να «σβήσει» την Ουκρανική σημαία και εκεί άρχισε το παιχνίδι της «γάτας και του ποντικού» το οποίο διήρκεσε αρκετή ώρα. Η σημαία πήγαινε και ερχόταν στους τοίχους της πρεσβείας και από πίσω... έτρεχε ο προβολέας για να τη «σβήσει».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Τελικά, νικήτρια αναδείχθηκε η σημαία αφού το προσωπικό της πρεσβείας της Ρωσίας όταν είδε πως δεν μπορεί να εμποδίσει την διαμαρτυρία την άφησε να εξελιχθεί με την ελπίδα να τελειώσει σύντομα. «Δεν πρόκειται να εισβάλουμε στις πύλες της πρεσβείας, αλλά θέλουμε να μπούμε εκεί με κάποιο τρόπο και το φως μας επέτρεψε να το κάνουμε», είπε ο Μπέντζαμιν Γουίτς, ένας εκ των διοργανωτών της δράσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA