Μενού
  • Α-
  • Α+

Σφίγγει ο κλοιός στην Ανατολική Ουκρανία με τις δυνάμεις της Ρωσίας να προχωρούν από το πρωί του Σαββάτου, 16 Απριλίου, σε βομβαρδισμούς τόσο από αέρως όσο και από το έδαφος. Οι περιοχές στο Χάρκοβο, το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ σφυροκοπούνται από τους Ρώσους με τις αναφορές για νεκρούς και τραυματίες να αυξάνονται.

Διαβάστε ακόμη: «Πόρτα» του Πούτιν στον Μπόρις Τζόνσον - Του απαγορεύει την είσοδο στη Ρωσία 

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση των ουκρανικών αρχών νέα ρουκέτα έπληξε το Χάρκοβο με αποτέλεσμα έναν νεκρό και 18 τραυματίες, λίγες μόλις ώρες μετά την επίθεση που άφησε πίσω της δέκα νεκρούς αμάχους ανάμεσα στους οποίους και ένα βρέφος. Την ίδια στιγμή οι Ρώσοι ανακοίνωσαν πως συνεχίζεται η απομάκρυνση προσφύγων από την ευρύτερη περιοχή με προορισμό το Μπέλγκοροντ.

Στο Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανία, ένα στρατιωτικό εργοστάσιο, το οποίο κατασκευάζει κυρίως άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, έγινε στόχος βομβαρδισμού κάτι που επιβεβαίωσαν και οι ρωσικές αρχές. Στο σημείο βρίσκονται τις τελευταίες ώρες διασώστες και ιατρικό προσωπικό.

Η Ρωσία κατέρριψε επίσης ένα ουκρανικό αεροσκάφος SU-25 κοντά στην πόλη Ιζιούμ στην περιφέρεια του Χαρκόβου στην ανατολική Ουκρανία, μετέδωσε το Ιντερφάξ, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι φρικιαστικές αποκαλύψεις στα περίχωρα του Κιέβου δεν έχουν τέλος. Περισσότερα από 900 πτώματα έχουν ανασυρθεί από ομαδικούς τάφους σύμφωνα με την ουκρανική αστυνομία. Ήταν απλοί πολίτες που βασανίστηκαν και πυροβολήθηκαν πισώπλατα.

Στο Λουχάνσκ, ο κυβερνήτης Σέρχιι Γκαϊντάι ανέφερε με ανάρτησή του στο Ίντερνετ πως ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν από πυρά πυροβολικού σ' αυτή την ανατολική περιφέρεια της Ουκρανίας. Από τους βομβαρδισμούς, αποκόπηκε ο κεντρικός αγωγός φυσικού αερίου στο Σεβεροντόνετσκ με όλη την περιοχή να μην έχει πλέον πρόσβαση ούτε σε νερό ούτε σε φυσικό αέριο.

Ανθρωπιστικοί διάδρομοι

Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ δήλωσε πως εννέα ανθρωπιστικοί διάδρομοι έχει συμφωνηθεί να ανοίξουν σήμερα για την απομάκρυνση αμάχων, μεταξύ άλλων και από την πολιορκημένη Μαριούπολη με ιδιωτικά οχήματα.

Η Βερεστσούκ ανέφερε σε δήλωσή της πως πέντε από τους εννέα διαδρόμους πρόκειται να ανοίξουν από την περιφέρεια του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, για την οποία τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως δέχεται σφοδρούς βομβαρδισμούς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA