Μενού
  • Α-
  • Α+

Τις μαρτυρίες για τους αγνοούμενους ναύτες μετά τη βύθιση του καταδρομικού Moskva, της ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, αφού επλήγη την περασμένη εβδομάδα από ουκρανικούς πυραύλους, σύμφωνα με το Κίεβο, αρνήθηκε να σχολιάσει το Κρεμλίνο. «Όλες οι πληροφορίες δίνονται από το υπουργείο Άμυνας. Δεν έχουμε αρμοδιότητα να ενημερώνουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, την στιγμή που ούτε το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας, ούτε το υπουργείο Άμυνας έχουν δώσει στη δημοσιότητα απολογισμό της βύθισης του ρωσικού πολεμικού πλοίου, στο οποίο επέβαιναν εκατοντάδες μέλη πληρώματος.

Τις τελευταίες ημέρες, ρωσόφωνα μέσα και κοινωνικά δίκτυα έχουν δημοσιεύσει αρκετές μαρτυρίες για αγνοούμενους ναύτες, πολλοί από τους οποίους υπηρετούσαν την στρατιωτική τους θητεία. Η βύθιση του Moskva θεωρείται πλήγμα για την Ρωσία και τον στόλο της. Η Ρωσία παραδέχθηκε στις 25 Μαρτίου ότι 1.351 Ρώσοι στρατιώτες είχαν σκοτωθεί στο διάστημα του ενός μηνός ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, ένας αριθμός που δεν έχει επαληθευτεί από ανεξάρτητες πηγές, αλλά ούτε και έχει τροποποιηθεί έκτοτε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA