Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε ισχύ θα παραμείνουν οι αυστηροί περιορισμοί στη Σαγκάη - ακόμη και σε περιοχές που κατάφεραν να μηδενίσουν τα κρούσματα του κορονοϊού - όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες Αρχές. Η εξέλιξη αυτή παρατείνει την αγωνία των κατοίκων, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους εδώ και αρκετό καιρό.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Παραιτήθηκε o πρόεδρος της πετρελαϊκής Lukoil - Είχε ταχθεί κατά της εισβολής

Αυτή η δυσοίωνη εκτίμηση, που ήλθε ως αποτέλεσμα της απρόσμενης αύξησης στον αριθμό των κρουσμάτων εκτός των περιοχών με lockdown, έγινε ενώ υγειονομικοί αξιωματούχοι ενίσχυσαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα τις ελπίδες για κάποια επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς ζωής λέγοντας ότι οι τάσεις τις τελευταίες ημέρες έδειξαν ότι η Σαγκάη είχε «ουσιαστικά περιορίσει τη μετάδοση».

Σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, αξιωματούχος στην Τσονγκμίνγκ, μια νησιωτική περιοχή της Σαγκάη, δήλωσε ότι οι περισσότεροι περιορισμοί θα παραμείνουν σε ισχύ, αν και έχουν καταγραφεί μηδενικά περιστατικά εκτός των περιοχών καραντίνας και το 90% των 640.000 κατοίκων περίπου επιτρέπεται, θεωρητικά, να βγουν από τα σπίτια τους. «Για αυτούς που είναι σε περιοχές πρόληψης, πρέπει να συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε ότι δεν θα γίνουν περιοχές ‘ελεύθερης μετακίνησης’», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης Τζανγκ Τζιτόνγκ, αναφερόμενος σε γειτονιές που πληρούν τα κριτήρια για να επιτρέπεται στους κατοίκους να κυκλοφορούν σε εξωτερικούς χώρους.

Τα σούπερ μάρκετ παραμένουν κλειστά για τους καταναλωτές, τα οχήματα δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς έγκριση και μόνο ένα άτομο από κάθε νοικοκυριό επιτρέπεται να βγαίνει εκτός σπιτιού κάθε μέρα σε ορισμένα σημεία του Τσονγκμίνγκ, δήλωσε ο ίδιος. Η κεντρική περιοχή του Τζινγκάν, όπου διαμένουν σχεδόν 1 εκατ. άνθρωποι και βρίσκονται κάποια από τα πιο εντυπωσιακά εμπορικά κέντρα της πόλης, ανακοίνωσε χθες ότι δεν θα επιτρέπει πλέον σε κατοίκους να απομακρύνονται από τα συγκροτήματα κατοικιών τους, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος μεγάλων συναθροίσεων.

Οι κάτοικοι, που νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πίστεψαν ότι η ζωή τους ίσως αρχίζει να ανακτά τους κανονικούς της ρυθμούς, εμφανίζονται ολοένα και πιο απογοητευμένοι. «Δεν έχω πλέον τη δύναμη να παραπονεθώ για τα μέτρα που αλλάζουν από τη μία ημέρα στην άλλη», έγραψε κάτοικος του Τζινγκάν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Και αυτό δεν είναι καν ένα πρόβλημα που αξίζει να αναφερθεί, δεδομένων των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Σαγκάη».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA