ΔΙΕΘΝΗ
22/04/2022 18:09

Ρωσία: Νέα σφοδρή επίθεση από Ζαχάροβα στην Αθήνα: «Το ελληνικό κράτος δημιουργήθηκε χάρη στη βοήθεια μας...»

Οργισμένη ανάρτηση της Μαρίας Ζαχάροβα με αφορμή τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα: «Το ελληνικό κράτος που δημιουργήθηκε χάρη στη βοήθεια της Ρωσίας και του οποίου ο πρώτος ηγέτης ήταν Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας έμεινε ουσιαστικά χωρίς διπλωματικές σχέσεις με τη χώρα μας»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ρωσία: Νέα σφοδρή επίθεση από Ζαχάροβα στην Αθήνα: «Το ελληνικό κράτος δημιουργήθηκε χάρη στη βοήθεια μας...»
Πηγή: Associated Press
Ανάγνωση:

Σφοδρή επίθεση εναντίον της Ελλάδας εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, με ανάρτησή της στο Telegram, με αφορμή τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα. Στην εν λόγω ανάρτηση, η Ζαχάροβα αφήνει σαφείς αιχμές ότι οι απελάσεις συνδέονται με την επίσκεψη της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, στη χώρα μας, ενώ συνδέει την 6η Απριλίου, ημερομηνία επίσκεψης της Νούλαντ, με την επίθεση των ναζί στην Ελλάδα, την ίδια ημερομηνία το 1941, και αναρωτιέται αν πρόκειται για σύμπτωση ή για έναν «διαβολικά ακριβή υπολογισμό». «Αν η Νούλαντ εμφανιστεί κάπου, μην περιμένετε καλά πράγματα» ανέφερε, δηκτικά.

Video Loading...

Στην ανάρτησή της η Ζαχάροβα καταλήγει: «Το ελληνικό κράτος που δημιουργήθηκε χάρη στη βοήθεια της Ρωσίας και του οποίου ο πρώτος ηγέτης ήταν Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας (σ.σ. ο Ιωάννης Καποδίστριας) έμεινε ουσιαστικά χωρίς διπλωματικές σχέσεις με τη χώρα μας. Εμείς ποτέ δεν αρνηθήκαμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα με την οποία μοιραζόμαστε την ίδια πίστη, το αποδείξαμε και στις περσινές φωτιές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΡΩΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΟΒΑ ΑΠΕΛΑΣΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ