ΔΙΕΘΝΗ
14/05/2022 14:33

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η G7 δεν θα αναγνωρίσει τα σύνορα που θέλει η Ρωσία - Κάλεσμα στην Κίνα

Η G7 «δεν θα αναγνωρίσει ποτέ τα σύνορα» που η Ρωσία προσπαθεί να τροποποιήσει δια της ισχύος, θα συνεχίσει την οικονομική πίεση επί της Ρωσίας και καλεί την Κίνα «να μην υπονομεύσει» τις κυρώσεις    

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η G7 δεν θα αναγνωρίσει τα σύνορα που θέλει η Ρωσία - Κάλεσμα στην Κίνα
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Ανάγνωση:

Η Ρωσία και o Βλαντίμιρ Πούτιν στοχεύουν να αλλάξουν τα σύνορα της Ομοσπονδίας, προσαρτώντας περιοχές που έχουν αυτοανακηρυχθεί ανεξάρτητες αλλά και τμήματα της Ουκρανίας. Απέναντί της όμως θα βρει ενωμένες τις επτά περισσότερο ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες. Όπως άλλωστε υπογράμμισαν οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 «δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ» τα σύνορα που η Ρωσία θέλει να επιβάλει δια της ισχύος με τον πόλεμο που διεξάγει.

Διαβάστε ακόμη: «Ο Πούτιν θέλει να προσαρτήσει περιοχές από τα νότια και τα ανατολικά της Ουκρανίας στη Ρωσία» σύμφωνα με αναλυτές

«Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ τα σύνορα που η Ρωσία προσπάθησε να αλλάξει με τη στρατιωτική επέμβασή της», αναφέρουν οι επικεφαλής της διπλωματίας σε μια δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στο τέλος της τριήμερης συνόδου τους στο Βάνγκελς, στη βόρεια Γερμανία, στην οποία καλούν και πάλι τη Λευκορωσία «να πάψει να διευκολύνει την επέμβαση της Ρωσίας και να σεβαστεί τις διεθνείς δεσμεύσεις της».

Οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 αναφέρουν ακόμη στη δήλωσή τους πως θα ενισχύσουν την οικονομική και πολιτική απομόνωση της Ρωσίας, θα συνεχίσουν να προμηθεύουν με όπλα την Ουκρανία και θα εργαστούν για να περιορίσουν τις παγκόσμιες ελλείψεις τροφίμων που οφείλονται στον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ καλούν επίσης την Κίνα «να μην υπονομεύσει» αυτά τα μέτρα.

«Επαναλαμβάνουμε την αποφασιστικότητά μας να αυξήσουμε περαιτέρω την οικονομική και την πολιτική πίεση επί της Ρωσίας, να συνεχίσουμε να ενεργούμε ενωμένοι», τονίζουν οι υπουργοί Εξωτερικών μετά τη σύνοδό τους στη βόρεια Γερμανία και δηλώνουν πως θέλουν να «επιταχύνουν τις προσπάθειες» για να «μπει ένα τέλος στην εξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια».

Οι υπουργοί Εξωτερικών «καλούν επίσης την Κίνα να μην υποστηρίζει τη Ρωσία στην επίθεσή της» εναντίον της Ουκρανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
G7 ΡΩΣΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ