Μενού
  • Α-
  • Α+

Διαφορετικές εκδοχές δόθηκαν από Ρώσους και Ουκρανούς για τη βύθιση του Moskva τον περασμένο μήνα και ενώ η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου έπλεε στη Μαύρη Θάλασσα με σκοπό όχι απλά να συνδράμει στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, αλλά να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος από θάλασσα. 

Διαβάστε ακόμη: ΝΑΤΟ: Επίσημο αίτημα ένταξης στη Συμμαχία θα υποβάλλει η Σουηδία

 

Ωστόσο, σύμφωνα με ηχητικό ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας και αναπαρήγαγε η εκπομπή Live News στο MEGA, μέλος του πληρώματος του ρωσικού πολεμικού πλοίου Moskva φαίνεται πανικόβλητο να καλεί σε βοήθεια πριν το πλοίο βυθιστεί σε μια νέα ηχητική καταγραφή. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ουκρανικού στρατού, το συγκεκριμένο απόσπασμα είναι από την στιγμή που βυθίστηκε το καταδρομικό 12.490 τόνων. Το μέλος του πληρώματος ακούγεται στην ηχογράφηση να λέει ότι το πλοίο χτυπήθηκε δύο φορές και τώρα γέρνει στο πλάι.

«Το πλοίο γέρνει, έχει κλίση 30 μοίρες, δεν μπορούμε να κινηθούμε», λέει χαρακτηριστικά. Η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας βυθίστηκε στα μέσα Απριλίου και η Ουκρανία υποστήριξε ότι έπληξε το καταδρομικό με πυραύλους επιφανείας Neptun. Η Μόσχα το διέψευσε, ανακοινώνοντας πως το πλοίο βυθίστηκε εξαιτίας πυρκαγιάς και έκρηξης μέρους του οπλισμού που έφερε στο κατάστρωμα.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ναύαρχος Ιγκόρ Οσίποφ, «δεν έχει εμφανιστεί ζωντανός» μετά τη βύθιση του Moskva, με τη Ρωσία να αρνείται ότι σκοτώθηκε στο πλοίο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA