Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ρωσία συνεχίζει τις απειλές σχετικά με τις διαδικασίες ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, διά στόματος της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών. Η Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, κατόπιν πίεσης των ΗΠΑ «λύνει τα χέρια της Ρωσίας».

Διαβάστε ακόμη: Σουηδία: Υπέγραψε και επίσημα το αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ

«Να το έχει κατά νου αυτό η Δύση» πρόσθεσε η αξιωματούχος στον «αέρα» του τηλεοπτικού δικτύου Solovyov Live. Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, την απόφαση για την ένταξη την πήραν οι πολιτικές εξουσίες και όχι οι λαοί των δύο χωρών: «Σήμερα, κάτω από την πίεση της Ουάσινγκτον, η Φινλανδία και η Σουηδία, που για δεκαετίες κρατούσαν στάση ουδετερότητας στα διεθνή θέματα και δεν συμμετείχαν σε κανένα στρατιωτικό μπλοκ, αναγκάζονται να ενταχθούν στην Βορειοατλαντική συμμαχία και να αλλάξουν την στρατηγική κατεύθυνση της πολιτικής τους». 

Σουηδία και Φινλανδία καταθέτουν την Τετάρτη αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ

Στο μεταξύ, επίσημο αίτημα προσχώρησης στο ΝΑΤΟ αναμένεται να καταθέσουν αύριο, Τετάρτη (18/5) η Φινλανδία και η Σουηδία, ενώ η Τουρκία συνεχίζει να απειλεί με βέτο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σήμερα συνεδρίασε το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο του ΝΑΤΟ σε επίπεδο πρέσβεων, προκειμένου να εξεταστεί η υπογραφή του πρωτοκόλλου προσχώρησης των δύο σκανδιναβικών χωρών, το συντομότερο δυνατό. Σύμφωνα με τις πηγές που μίλησαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, όλα τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ είναι έτοιμα να καλωσορίσουν «με ανοιχτές αγκάλες» τη Φινλανδία και τη Σουηδία, πλην της Τουρκίας, η οποία επέμεινε και σήμερα ότι δεν μπορούν να ξεκινήσουν αύριο οι ενταξιακές διαδικασίες, διότι δεν έχουν απαντηθεί οι ανησυχίες ασφαλείας της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA