ΔΙΕΘΝΗ
18/05/2022 00:44

Φυσικό αέριο: Πλαφόν στην τιμή του ζητά η Ιταλία - «Η ΕΕ πρέπει να δείξει περισσότερο θάρρος»

 «Η τιμή του φυσικού αερίου είναι εκτός ελέγχου λόγω του φόβου που προκαλεί ο πόλεμος» είπε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο και ζήτησε από την ΕΕ να επιδείξει θάρρος και να επιβάλει πλαφόν

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Φυσικό αέριο: Πλαφόν στην τιμή του ζητά η Ιταλία - «Η ΕΕ πρέπει να δείξει περισσότερο θάρρος»
Πηγή: Shutterstock
Ανάγνωση:

«Ως ιταλική κυβέρνηση, σε ό,τι αφορά την ενέργεια θεωρούμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι πολύ πιο θαρραλέα. Τόσο για το εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από την Ρωσία, όσο και για τον καθορισμό ενός ευρωπαϊκού κανονισμού, ο οποίος να μπορεί να θέσει ένα πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου», δήλωσε σήμερα ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο.

«Η τιμή του φυσικού αερίου είναι εκτός ελέγχου και αυτό δεν εξαρτάται από την ποσότητα. Είναι εκτός ελέγχου λόγω του φόβου που προκαλεί ο πόλεμος και το πόσο μπορεί να επηρεάσει τις προμήθειες φυσικού αερίου τους ερχόμενους μήνες», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων,

«Θέτοντας μια ανώτατη τιμή, θα καταφέρουμε να προκαλέσουμε μια καθοδική πορεία των τιμών και θα βοηθήσουμε τα νοικοκυριά και ακόμη περισσότερο τις επιχειρήσεις, οι οποίες αν δεν πληρώνουν την ενέργεια όσο και οι επιχειρηματίες που βρίσκονται σε άλλες ηπείρους δεν μπορούν να είναι ανταγωνιστικές» ολοκλήρωσε ο Λουίτζι Ντι Μάιο.

Σε ό,τι αφορά την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, τέλος, ο υπουργός τόνισε ότι «η απόφαση αυτή συνεχίζει να μπλοκάρεται μόνον από μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και αυτό είναι κάτι το απαράδεκτο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΙΤΑΛΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΡΩΣΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ