Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένοχος δήλωσε ο πρώτος Ρώσος στρατιώτης που δικάζεται για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία. Ο Βαντίμ Σισιμαρίν, 21 ετών, αντιμετώπισε την κατηγορία της δολοφονίας ενός 62χρονου αμάχου πολίτη στην περιοχή Σούμι της Ουκρανίας, στις 28 Φεβρουαρίου σύμφωνα με τις Αρχές της χώρας. 

Διαβάστε ακόμη: Κομισιόν: 300 δισεκατομμύρια ευρώ για ενεργειακή απεξάρτηση από την Ρωσία και πλατφόρμα για την κοινή αγορά αερίου

Ο 21χρονος δήλωσε πως είναι ένοχος, μιλώντας μέσα από ένα γυάλινο «κουτί» σε μια γεμάτη δικαστική αίθουσα στο Κίεβο, μπροστά από δεκάδες κάμερες. Όταν ρωτήθηκε από το δικαστήριο εάν διέπραξε τις πράξεις για τα οποία κατηγορείται, που συνιστούν εγκλήματα πολέμου, απάντησε απλώς «ναι». Εάν καταδικαστεί, ενδέχεται να του επιβληθεί ισόβια φυλάκιση. Η Ρωσία επανειλημμένως έχει αρνηθεί ότι στοχοθετεί αμάχους στην Ουκρανία.

Ο Σισιμάριν έλαβε εντολή από άλλον στρατιώτη να σκοτώσει τον άμαχο πολίτη για να τον αποτρέψει από το να αναφέρει την παρουσία των Ρώσων στο σημείο. Με ένα τυφέκιο τύπου Καλάσνικοφ, πυροβόλησε αρκετές φορές στο κεφάλι του πολίτη, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές. Το θύμα κατέληξε στο σημείο.

Πρόκειται για την πρώτη δίκη για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία από την αρχή του πολέμου. Στις αρχές Μαΐου οι ουκρανικές αρχές είχαν ανακοινώσει τη σύλληψη του Ρώσου στρατιώτη, χωρίς να δώσουν στη δημοσιότητα άλλες λεπτομέρειες. Δημοσίευσαν όμως ένα βίντεο στο οποίο ο Σισιμαρίν φαίνεται να λέει ότι πήγε να πολεμήσει στην Ουκρανία «για να βοηθήσει οικονομικά τη μητέρα του»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA