Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, είχε ένα απλό μήνυμα για τον Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας: «Γεια σας... τελεία και παύλα». Έτσι, δήλωσε στους δημοσιογράφους, σήμερα Κυριακή, την τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στη Νότια Κορέα πριν μεταβεί στην Ιαπωνία.

Διαβάστε ακόμη: Βλαντίμιρ Πούτιν: «Είχε καρκίνο και τον ξεπέρασε» λέει ο Ολιβερ Στόουν

Ακόμα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του Reuters, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι «δεν ανησυχεί» για νέες πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας, οι οποίες θα είναι οι πρώτες εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια. Παρ' όλα αυτά, η ειρωνική απάντησή του όταν ρωτήθηκε ποιο μήνυμα είχε για τον Κιμ Γιονγκ Ουν, υπογράμμισε τη χαμηλών τόνων προσέγγιση της αμερικανικής κυβέρνησης στις ανεπίλυτες εντάσεις με τη Βόρεια Κορέα. «Είμαστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε κάνει η Βόρεια Κορέα», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν.

Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση του Μπάιντεν δεν έχει καταφέρει να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με τη Βόρεια Κορέα και οι όποιες προσπάθειες που είχαν γίνει από τη Σεούλ είχαν πέσει, επίσης, στο κενό. 

Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους του Μπάιντεν κατά την επίσκεψή του στην Ασία αυτή την εβδομάδα ήταν να επιβεβαιώσει τη δέσμευσή του σε δύο βασικές συμμαχίες, αναζητώντας παράλληλα τρόπους για την περαιτέρω επέκταση της συνεργασίας. Αργότερα εντός της ημέρας θα αναχωρήσει από τη Νότια Κορέα για την Ιαπωνία μεταφέροντας το ίδιο μήνυμα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA