Εικόνες αντιπροσωπευτικές της ανείπωτης καταστροφής που έχει συντελεστεί στη Μαριούπολη, βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με τον Petro Andryushchenko, σύμβουλο του δημάρχου της ουκρανικής πόλης, Vadym Boychenko, να αναφέρει πως εργαζόμενοι ανακάλυψαν πάνω από 200 σορούς στα ερείπια μίας πολυκατοικίας που είχε καταρρεύσει.
Οπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian, ο Andryushchenko έγραψε στο Telegram: «Κατά την αποξήλωση των αποφράξεων ενός πολυώροφου κτιρίου κοντά σε προαστιακό πρατήριο βενζίνης, βρέθηκαν νεκρά στο υπόγειο περίπου 200 πτώματα σε κατάσταση αποσύνθεσης. Λόγω της άρνησης των ντόπιων να περισυλλέξουν τα πτώματα, το ρωσικό υπουργείο εκτάκτων αναγκών εγκατέλειψε το εργοτάξιο».
Ο Anton Gerashchenko, σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων της Ουκρανίας, είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν να αναγκάσουν τους ντόπιους να βγάλουν τις σορούς έξω. Όταν εκείνοι αρνήθηκαν, ο αυτοσχέδιος «τάφος» απλώς εγκαταλείφθηκε. Πάντως δεν κατέστη δυνατή η ανεξάρτητη επαλήθευση αυτών των αναφορών, επισημαίνει ο Guardian.
- Η Βαλέρια Λάτσιου ενηλικιώθηκε: Η ανάρτηση της Ελένης Μενεγάκη με τις τρομερές ομοιότητες
- Έκρηξη στο εργοστάσιο Βιολάντα: Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες - Τέσσερις ώρες κατέθεταν
- «Δεν διέθετε lane assist» λέει ο δικηγόρος της εταιρίας ενοικίασης του βαν των φιλάθλων του ΠΑΟΚ
- Θλίψη στο ΠΑΣΟΚ: Πέθανε η υποψήφια βουλεύτρια Αριστέα Καζάκου σε ηλικία 40 ετών
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.