Μενού
  • Α-
  • Α+

Πέντε νεκρούς ακόμη θρηνούν οι ΗΠΑ καθώς ένας άνδρας μεταξύ 35 και 40 ετών μπήκε οπλισμένος σε νοσοκομείο στην Τάλσα, στην Οκλαχόμα, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους και τραυματίζοντας ακόμη περισσότερους, πριν πέσει και ο ίδιος νεκρός. Ο δράστης είχε πάνω του ένα τουφέκι και ένα πιστόλι και όρμησε στον δεύτερο όροφο των εγκαταστάσεων σκορπίζοντας τον θάνατο σε ασθενείς και εργαζόμενους της ορθοπεδικής κλινικής.

Διαβάστε ακόμη: Νέο μακελειό στις ΗΠΑ: Επίθεση ενόπλου σε νοσοκομείο στην Οκλαχόμα

Σύμφωνα με την ενημέρωση της τοπικής αστυνομίας, χρειάστηκαν μόλις τρία λεπτά για να φτάσουν οι αστυνομικοί στο σημείο, έπειτα από στην κλήση που έλαβαν, εντοπίζοντας τα θύματα και τον δράστη στον δεύτερο όροφο. Η επέμβαση της αστυνομίας συνέβαλε στο να αποτραπεί ο κίνδυνος να θρηνηθούν περισσότερα θύματα, ενώ ο άνδρας που φέρεται ως ο δολοφόνος των τεσσάρων ανθρώπων, αυτοκτόνησε.

Η επίθεση στο ιατρικό κέντρο στην Τάλσα προστέθηκε στη σειρά των mass shootings –των επιθέσεων με τη χρήση πυροβόλων όπλων που έχουν τέσσερα ή περισσότερα θύματα, στην ορολογία των αμερικανικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου– που σόκαραν τις ΗΠΑ και αναζωπύρωσαν τον δημόσιο διάλογο για τον έλεγχο της οπλοκατοχής. Δύο εβδομάδες πριν από τα γεγονότα στην Ουβάλντε, νεαρός λευκός ρατσιστής σκότωσε 10 ανθρώπους σε σούπερ μάρκετ στη συνοικία Μπάφαλο, όπου ζουν κυρίως Αφροαμερικανοί, στη Νέα Υόρκη.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Σε ερώτηση από δημοσιογράφους αν οι αστυνομικοί έκαναν νέα εκπαίδευση, ή αν είχαν στο μυαλό τους τι συνέβη στην Ουβάλντε, ο ο υπαρχηγός της αστυνομίας στην Τάλσα, ο Eρικ Νταλγκλίς περιορίστηκε να πει «νομίζω πως αυτό είναι ακόμα νωπό στα μυαλά των πάντων».

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ftulsapolice%2Fposts%2F376247077871590&width=500&show_text=true&appId=770072896783120&height=709
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA