Μενού
  • Α-
  • Α+

Και ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ είχε γνωρίσει την αποθέωση σήμερα, Πέμπτη (2/6) κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας των εορτασμών για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, αργά απόψε έγινε γνωστό πως δεν θα παραστεί στη λειτουργία της Παρασκευής στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου λόγω «αδιαθεσίας» που ένιωσε. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε δημοσίευμα του BBC, η βασίλισσα Ελισάβετ ένιωσε δυσφορία ενώ παρακολουθούσε την παρέλαση της Πέμπτης έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Υπήρχε η ελπίδα ότι η 96χρονη βασίλισσα Ελισάβετ θα παρευρεθεί στην αυριανή λειτουργία, αλλά αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο αν επιβεβαιωνόταν μόνο την προηγούμενη μέρα. Σε ανακοίνωση από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη με «μεγάλη απροθυμία». Η δήλωση ανέφερε επίσης ότι «το ταξίδι και η δραστηριότητα που απαιτείται» ελήφθησαν υπόψη.

Ολα αυτά ενώ νωρίτερα σήμερα, η βασίλισσα Ελισάβετ αποθεώθηκε όταν εμφανίστηκε στον εξώστη των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ κατά την πρώτη ημέρα των εορτασμών για τα 70 χρόνια της βασιλείας της, επευφημούμενη από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στα ανάκτορα στο Λονδίνο.

Η 96χρονη βασίλισσα, ντυμένη με ένα σύνολο χρώματος γαλάζιου προς μωβ, στεκόταν ακίνητη και στηριζόταν σ' ένα μπαστούνι. Συνοδευόταν από τον δούκα του Κεντ, έναν εξάδελφό της που είναι συνταγματάρχης του σώματος των Scots Guards, της Σκωτσέζικης Φρουράς, ενός από τα επίλεκτα συντάγματα της βρετανικής βασιλικής φρουράς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA