Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνολικά πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες Πέμπτη από πυρά σε νεκροταφείο στην πολιτεία Ουισκόνσιν, στις βόρειες ΗΠΑ, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη κηδεία άνδρα ο οποίος σκοτώθηκε στα τέλη Μαΐου από πυρά αστυνομικών, ανακοίνωσαν οι δυνάμεις επιβολής της τάξης και μετέδωσε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο. Σύμφωνα με την αστυνομία της Ρασίν, πόλης στις όχθες της λίμνης Μίσιγκαν, αναφέρθηκαν «πολλοί πυροβολισμοί» περί τις 14:26 (τοπική ώρα· 22:26 ώρα Ελλάδας).

Ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός TMJ4 μετέδωσε, επικαλούμενος την οικογένεια, ότι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά στην κηδεία. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι συγγενείς του Ντεσόντε Κινγκ, του άνδρα που επρόκειτο να ταφεί. Ο 37χρονος Αφροαμερικανός σκοτώθηκε από την αστυνομία την 20ή Μαΐου κατά τη διάρκεια ελέγχου. Φερόταν να είχε τραπεί σε φυγή αφού τον είδαν με πιστόλι στο χέρι.

Επιπλέον, στη Νέα Υόρκη, άγνωστοι άνοιξαν πυρ σε λεωφορείο στο οποίο γίνονται εμβολιασμοί για τον κορονοϊό που ήταν σταθμευμένο στην 18η οδό και την 9η λεωφόρο στο Τσέλσι του Μανχάταν. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αρχές οι οποίες έσπευσαν να αποκλείσουν δυο σχολεία της περιοχής, το «New York City Lab School for Collaborative Studies» και το «Hudson High School of Learning Technologies». Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ ο συναγερμός έληξε λίγο αργότερα με την αστυνομία να θέτει υπό κράτηση τρεις ύποπτους, ενώ δόθηκε εντολή να ανοίξουν και τα σχολεία καθώς δεν υπήρχε πλέον κάποιος κίνδυνος.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Τα δυο αυτά περιστατικά σημειώθηκα ντην επομένη του νέου μακελειού σε νοσοκομείο στην Τάλσα, στην πολιτεία Οκλαχόμα (νοτιοανατολικά), με πέντε θύματα, συμπεριλαμβανομένου του δράστη που αυτοκτόνησε, και προτού συμπληρωθούν δέκα ημέρες αφού 19 παιδιά και 2 δασκάλες σφαγιάστηκαν μέσα σε πρωτοβάθμιο σχολείο στην πόλη Ουβάλντε του Τέξας από 18χρονο ένοπλο που σκότωσαν κατόπιν αστυνομικοί.

Μπάιντεν: Πόσα ακόμη μακελειά είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε;

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού του διαγγέλματος εννέα ημέρες μετά τη φρικιαστική σφαγή σε σχολείο του Τέξας, όπου δολοφονήθηκαν 19 παιδιά και δύο δασκάλες, ζήτησε να «απαγορευθεί» η πώληση τουφεκιών εφόδου και γεμιστήρων μεγάλης χωρητικότητας σε ιδιώτες. «Πόσα ακόμη μακελειά είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε;» απαίτησε να μάθει ο αρχηγός του κράτους, που τόνισε ότι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει είναι να αυξηθεί το όριο ηλικίας για την αγορά τέτοιου είδους όπλων, που σήμερα είναι τα 18 έτη, στα 21. Ακόμη, ο κ. Μπάιντεν χαρακτήρισε «ασυγχώρητη» και «απαράδεκτη» την άρνηση των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία να συζητήσουν καν, πόσο μάλλον να νομοθετήσουν προκειμένου να γίνουν αυστηρότεροι οι έλεγχοι του ποινικού μητρώου και του ιστορικού επίδοξων αγοραστών όπλων.

Αφότου διαπράχθηκε το μακελειό στην Ουβάλντε, έχουν καταγραφεί πάνω από είκοσι επιθέσεις με τη χρήση πυροβόλων όπλων στις ΗΠΑ με πάνω από τέσσερα θύματα, σύμφωνα με τον ιστότοπο Gun Violence Archive.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA