Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά το μακελειό σε σχολείο του Τέξας όπου ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος πυροβόλησε και σκότωσε 19 μικρά παιδιά και δύο δασκάλες, οι δημοκρατικοί νομοθέτες στο Άλμπανι, την πρωτεύουσα της αμερικανικής πολιτείας της Νέας Υόρκης, πέτυχαν μία μικρή νίκη κατά της οπλοκατοχής. Το νομοθετικό σώμα της πολιτείας πέρασε ένα ευρύ πακέτο νόμων που ανεβάζει το κατώτατο όριο ηλικίας στα 21 έτη για την κατοχή ημιαυτόματου τυφεκίου. 

Διαβάστε ακόμη: Μακελειό στο Τέξας: Το υπουργείο Δικαιοσύνης θα εξετάσει τις ενέργειες της αστυνομίας

Επιπλέον προβλέπεται στους περισσότερους πολίτες η απαγόρευση αγοράς αλεξίσφαιρων γιλέκων ενώ αναθεωρείται σειρά αμφιλεγόμενων νόμων, γεγονός που κάνει τη Νέα Υόρκη ως την πρώτη πολιτεία που εγκρίνει μία νομοθεσία περιορισμού της οπλοκατοχής μετά τα γεγονότα σε σούπερ μάρκετ στο Μπάφαλο και στο σχολείο του Τέξας που είχαν ως συνέπεια να σκοτωθούν 31 άνθρωποι. 

Σύμφωνα με τους New York Times, οι νομοθέτες ενέκριναν επίσης νόμους που θα επεκτείνουν την προστασία στο δικαίωμα της άμβλωσης και θα ενισχύουν το δικαίωμα ψήφου.Αντιμέτωποι με την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου που θα ανατρέπει την απόφαση Roe εναντίον Wade για τις αμβλώσεις, οι δημοκρατικοί βουλευτές στήριξαν ένα πακέτο νόμων που θα προστατεύει τους παρόχους υπηρεσιών άμβλωσης από επαγγελματικές και νομικές συνέπειες. Οι νομοθέτες επίσης ενέκριναν νέα μέτρα που θα καταπολεμούν την καταστολή ψηφοφόρων. 

Οι νομοθετικές αυτές ρυθμίσεις έρχονται καθώς νομοθετικά σώματα σε πολλές πολιτείες κινούνται στη χαλάρωση του ελέγχου στην οπλοκατοχή, την περιστολή στο δικαίωμα στην άμβλωση και τη διάβρωση στο δικαίωμα ψήφου. Την τελευταία βδομάδα, η Οκλαχόμα απαγόρευσε σχεδόν όλες τις αμβλώσεις, ενώ στο Τέξας πέρσι πέρασε νόμος που επέτρεπε σχεδόν σε όλους τους ενήλικες να φέρουν περίστροφα χωρίς άδεια. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA