Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη Σμύρνη θα βρεθούν την Πέμπτη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και ο ακροδεξιός κυβερνητικός του εταίρος Ντεβλέτ Μπαχτσελί ώστε να παρακολουθήσουν από κοντά την στρατιωτική άσκηση EFES που διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου. Σύμφωνα μάλιστα με τα τουρκικά Μέσα που μεταδίδουν ως έκτακτη την είδηση της κοινού παρακολούθησης της άσκησης «θα στείλουν και διάφορα μηνύματα» και αναμένεται να ανεβάσουν και πάλι κατακόρυφα την ένταση με την Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη: «Η Τουρκία μπορεί να σταματήσει αυτό το ρεζιλίκι - Να κάνει απόβαση σε δυο νησιά, να ρίξει μια σφαλιάρα»

Η είδηση, που μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνστατινούπολη Μανόλης Κωστίδης, έρχεται μία ημέρα μετά το νέο ξέσπασμα του Ντεβλέτ Μπαχτσελί που εξαπέλυσε ακραίες απειλές για τα Δωδεκάνησα, ενώ εγκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι επιδιώκει ένοπλη σύγκρουση με την Άγκυρα. «Η Τουρκία δεν υποχωρεί από τα δικαιώματα της, δεν θα επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικαιώματα της. Η ελληνική κυβέρνηση φταίει καθώς έχει παραβιάσει τις Συνθήκες της Λωζάννης και των Παρισίων καθώς στρατιωτικοποιεί τα νησιά.  Έχει ευθύνες απέναντι στο διεθνές δίκαιο. Επιπλέον η καρδιά και η όψη των Δωδεκανήσων είναι στραμμένα προς την Τουρκία! Όποιος αγγίξει τη φλέβα μας θα του ξεριζώσουμε την καρδιά», δήλωσε ο Μπαχτσελί.

Παράλληλα χαρακτήρισε τον Ελληνα πρωθυπουργό όργανο των ξένων δυνάμεων «σαν τους παππούδες του» και πως κάνει προβοκάτσιες «για να δημιουργήσει κλίμα ένοπλης σύγκρουσης» ενώ είναι πως η Άγκυρα επιθυμεί το Αιγαίο να είναι «μια θάλασσα ειρήνης και γαλήνης» και από την άλλη πρόσθεσε ότι σε αντίθετη περίπτωση, «μόνο ο άτυχος  Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του θα πληρώσουν το τίμημα».

«Ο Μητσοτάκης,  σαν τους παππούδες του γίνεται όργανο των ξένων δυνάμενων και με τις ενέργειες και τη ρητορική του oοδηγεί την κατάσταση στο να ξεχειλίσει το ποτήρι. Επισκέπτεται τα νησιά που είναι αμφισβητούμενης κυριαρχίας επιχειρεί να προκαλέσει την Τουρκία και βρίσκονται μπροστά στη μύτη μας. Προσπαθεί να κάνει προβοκάτσιες για να δημιουργήσει κλίμα ένοπλης σύγκρουσης εάν χρειαστεί καθώς θέλει να κάνει το Αιγαίο ελληνική θάλασσα», ανέφερε.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA