ΔΙΕΘΝΗ
19/06/2022 14:52

Γαλλία: Μάχη Μακρόν για αυτοδυναμία – Το βαρόμετρο της αποχής και τα σενάρια συνεργασιών

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, ο Μακρόν προηγείται με 34% έναντι του Μελανσόν, ο οποίος οριακά έρχεται στο 33%. Η αποχή ωστόσο προβλέπεται μεταξύ 44%-47%

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Γαλλία: Μάχη Μακρόν για αυτοδυναμία – Το βαρόμετρο της αποχής και τα σενάρια συνεργασιών
Πηγή: Associated Press
Ανάγνωση:

Στη μάχη των εκλογών ρίχνεται ξανά η Γαλλία για τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών. Η νύχτα προβλέπεται μεγάλη για το Παρίσι με το ντέρμπι του δεύτερου γύρου των γαλλικών εκλογών μεταξύ Μακρόν – Μελανσόν, καθώς οι δύο ηγέτες είναι πάρα πολύ κοντά στις ψήφους.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, ο Μακρόν προηγείται με 34% έναντι του Μελανσόν, ο οποίος οριακά έρχεται στο 33%. Η αποχή ωστόσο προβλέπεται μεταξύ 44%-47%. Υπενθυμίζεται πως στον Α’ γύρο ο Μακρόν συγκέντρωσε το 25,8% ενώ ο Μελανσόν μία ανάσα από τον αντίπαλό του με 25,7%, με την αποχή να ανέρχεται στο 52,49%.

Το πρώτο και «εύκολο» αλλά σχεδόν αδύνατο, σενάριο είναι να, εξασφαλίσει 289 έδρες ο Μακρόν, την απόλυτη πλεοψηφία δηλαδή, και να ελέγξει απόλυτα το Κοινοβούλιο.

Video Loading...

Το δεύτερο σενάριο είναι να βγει πρώτος ο Μακρόν και να μην εξασφαλίσει την πλειοψηφία, γεγονός που σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να συνεργαστεί με το δεξιό γαλλικό κόμμα, Σε αυτή την περίπτωση ο Μακρόν θα πρέπει να κάνει παραχωρήσεις, καθώς κατά πάσα πιθανότητα το δεξιό γαλλικό κόμμα θα ζητήσει αντίστοιχα «δικό του» πρωθυπουργό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΓΑΛΛΙΑ ΖΑΝ ΛΙΚ ΜΕΛΑΝΣΟΝ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ