ΔΙΕΘΝΗ
19/06/2022 19:36

Εκλογές στη Γαλλία: Περισσότεροι από τους μισούς γύρισαν την πλάτη στις κάλπες

Η αποχή δύο ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες στη Γαλλία ξεπερνούσε το 50% και ως τις 18:00 είχε προσέλθει να ψηφίσει μόλις το 38%. Μάχη στήθος με στήθος για Εμανουέλ Μακρόν και Ζαν Λικ Μελανσόν

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Εκλογές στη Γαλλία: Περισσότεροι από τους μισούς γύρισαν την πλάτη στις κάλπες
Πηγή: Ap Photos
Ανάγνωση:

Μεγαλύτερη είναι η αποχή στο δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, καθώς μέχρι τις 17:00 ώρα Γαλλίας είχε προσέλθει στις κάλπες μόλις το 38,11 % των Γάλλων ψηφοφόρων σύμφωνα με ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών. Το ποσοστό αυτό είναι μικρότερο από το αντίστοιχο του πρώτου γύρου της προηγούμενης Κυριακής, όπου είχε ψηφίσει το 39,4%. Είναι ωστόσο μεγαλύτερο από το ποσοστό του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών του 2017, οπότε είχε ψηφίσει το 35,3%.

Με βάση αυτά τα δεδομένα η αποχή εκτιμάται από τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ότι στο τέλος της ημέρας θα είναι της τάξης του 54%, δηλαδή μεγαλύτερη από αυτήν του πρώτου γύρου που ήταν στο 52,5%, αλλά μικρότερη από αυτή του δεύτερου γύρου του 2017 που ήταν στο 57,4%.

Video Loading...

Σημειώνεται ότι στα περισσότερα εκλογικά τμήματα και συγκεκριμένα στο 70%, οι κάλπες θα κλείσουν στις 18.00, ώρα Γαλλίας, στο 10% των τμημάτων θα κλείσουν στις 19.00 και στο υπόλοιπο 20% των τμημάτων, δηλαδή αυτών που είναι μεγάλες πόλεις, θα κλείσουν στις 20.00. Τα μέσα ενημέρωσης θα μεταδώσουν αμέσως μετά τα πρώτα exit polls με τις πρώτες εκτιμήσεις για τον αριθμό των εδρών του κάθε κόμματος. Οι εκτιμήσεις αυτές συνήθως είναι αξιόπιστες στο βαθμό που βασίζονται όχι σε έρευνες ψήφου, αλλά σε καταμετρημένα ψηφοδέλτια.

Η νύχτα προβλέπεται μεγάλη για το Παρίσι με το ντέρμπι του δεύτερου γύρου των γαλλικών εκλογών μεταξύ Μακρόν – Μελανσόν, καθώς οι δύο ηγέτες είναι πάρα πολύ κοντά στις ψήφους.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, ο Μακρόν προηγείται με 34% έναντι του Μελανσόν, ο οποίος οριακά έρχεται στο 33%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΓΑΛΛΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΖΑΝ ΛΙΚ ΜΕΛΑΝΣΟΝ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ