Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ρητορική εναντίον της Ελλάδας είναι ακόμα πιο επιθετική στο εσωτερικό της Τουρκίας. Οι προκλήσεις γίνονται συνεχώς πιο ακραίες και στο στόχαστρο έχουν μπει τα ελληνικά νησιά. Ο πολιτικός αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κατηγορεί τον Τούρκο πρόεδρο για... υποχωρητική συμπεριφορά. 

Διαβάστε ακόμη: Turkaegean: Ερώτηση ευρωβουλευτών με πρωτοβουλία Μεϊμαράκη στην Κομισιόν

Σε μια προσπάθεια να κάνει αντιπολίτευση, ο μεγάλος αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την Αθήνα για «κατοχή» νησιών και τον Τούρκο πρόεδρο ότι δεν κάνει τίποτα γι' αυτό, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης. «Έκανα μια ομιλία εδώ το 2017. Είπα ότι η Ελλάδα έχει καταλάβει 18 από τα νησιά του Αιγαίου. Του λέω “έχεις πάντα κάτι να πεις για ό,τι λέω. Λοιπόν, πες κάτι για αυτά τα νησιά”. Σου λέω “κάνε μια καθαρή πρόταση για τα νησιά υπό κατοχή”. Δεν μπόρεσε καν να αρθρώσει προτάσεις. Τώρα φέρεται διαφορετικά. Λέει πράγματα όπως “μην με εκνευρίζετε”, όχι”'θα έρθω” ή “θα φύγω”, “θα κάνω επιχείρηση στη Συρία”, κτλ. Αν είναι να κάνεις κάτι, κάνε το αδερφέ. Τι φωνάζεις; Ξέρω ότι δεν μπορείς, και το ξέρεις και εσύ» είπε αρχικά ο Κιλιτσντάρογλου, μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα.

«Οταν στρατιωτικοποιούνταν τα νησιά, σου είπαν οι καθηγητές, σου είπαν οι στρατιώτες, σου είπαν οι απόστρατοι αξιωματικοί, πολιτικοί. Είπαν “φέρνουν όπλα στα νησιά. Αυτό είναι ενάντια στη Συνθήκη της Λωζάνης”. Δεν έκανε ούτε ένα κιχ. Τώρα κάνει τον νταή» πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA