ΔΙΕΘΝΗ
28/06/2022 23:10

Γκισλέιν Μάξγουελ: Η μαστροπός του Επστάιν καταδικάστηκε σε 20 χρόνια για σεξουαλικά εγκλήματα

Η Γκισλέιν Μάξγουελ ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα των κακοποιητικών συμπεριφορών της και είπε ότι ελπίζει η ποινή της να τους βοηθήσει να βρουν μέσα τους την «ειρήνη και ηρεμία» που χρειάζονται

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Γκισλέιν Μάξγουελ: Η μαστροπός του Επστάιν καταδικάστηκε σε 20 χρόνια για σεξουαλικά εγκλήματα
Πηγή: US Department of Justice
Ανάγνωση:

Σε 20 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε η Γκισλέιν Μάξγουελ για τη συμμετοχή της στη σεξουαλική εμπορία ανηλίκων έξι μήνες αφότου ένα δικαστήριο την έκρινε ένοχη για μαστροπεία έφηβων κοριτσιών για τον Τζέφρι Επστάιν.

Πιο συγκεκριμένα, η «μαστροπός» του Τζέφρι Επστάιν, Γκισλέιν Μάξγουελ, καταδικάστηκε για σεξουαλική εμπορία ανηλίκων, συνωμοσία για να δελεάσει ανήλικο να ταξιδέψει για να κάνει παράνομες σεξουαλικές πράξεις ενώ κρίθηκε επίσης ένοχη για συνωμοσία για σεξουαλική διακίνηση ανηλίκων και για μεταφορά ανηλίκου με σκοπό την εγκληματική σεξουαλική δραστηριότητα.

Η δικαστής, Άλισον Νέιθαν, επέβαλε σήμερα Τρίτη (28.6.2022) την κάθειρξη στην Γκισλέιν Μάξγουελ, επιβάλλοντας παράλληλα και πρόστιμο 750.000 δολαρίων (615.000 βρετανικές λίρες), ενώ οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει να της επιβληθεί κάθειρξη 30 ετών.

Η ίδια ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα των κακοποιητικών συμπεριφορών της και είπε ότι ελπίζει η ποινή της να τους βοηθήσει να βρουν μέσα τους την «ειρήνη και ηρεμία» που χρειάζονται. Μάλιστα, δήλωσε ότι η συνάντησή της με τον Επστάιν ήταν «αυτό που μετανιώνει περισσότερο στη ζωή της» και ότι θέλει να «αναγνωρίσει» τον πόνο που ένιωθαν τα θύματα των πράξεών της.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζέφρι Επστάιν είχε συλληφθεί το 2019 και κατηγορείτο για σεξουαλική διακίνηση ανηλίκων. Ο ίδιος αυτοκτόνησε στο κελί του και η Γκισλέιν Μάξγουελ καταδικάστηκε για τα εγκλήματα που διέπραξαν μαζί. Ωστόσο, οι συνήγοροί της δήλωσαν ενώπιον του δικαστηρίου πως «δεν γίνεται να σηκώσει στις πλάτες της όλες τις ποινές» αναφερόμενοι και σε αυτές που θα μπορούσαν να είχαν επιβληθεί στον Επστάιν, αν αυτός δεν έδινε τέλος στη ζωή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΓΚΙΣΛΕΙΝ ΜΑΞΓΟΥΕΛ ΗΠΑ ΦΥΛΑΚΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ