ΔΙΕΘΝΗ
11/07/2022 08:20

ΟΗΕ: Ο πληθυσμός της Γης θα φτάσει τα 8 δισ. - Η Ινδία θα είναι η πολυπληθέστερη χώρα

Τα 8 δισεκατομμύρια αναμένεται να φτάσει ο πληθυσμός της Γης την 15η Νοεμβρίου, σύμφωνα με πρόβλεψη του τμήματος οικονομικών και κοινωνικών υποθέσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα με αφορμή τη διεθνή Ημέρα Πληθυσμού

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
ΟΗΕ: Ο πληθυσμός της Γης θα φτάσει τα 8 δισ. - Η Ινδία θα είναι η πολυπληθέστερη χώρα
Πηγή: Shutterstock
Ανάγνωση:

Τα 8 δισεκατομμύρια αναμένεται να φτάσει ο πληθυσμός της Γης την 15η Νοεμβρίου, σύμφωνα με πρόβλεψη του τμήματος οικονομικών και κοινωνικών υποθέσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα με αφορμή τη διεθνή Ημέρα Πληθυσμού. Παράλληλα, η Ινδία αναμένεται να ξεπεράσει το 2023 τον πληθυσμό της Κίνας και να γίνει η πολυπληθέστερη χώρα στην υφήλιο.

Διαβάστε ακόμη: Σαν σήμερα, 11 Ιουλίου, η σφαγή της Σρεμπρένιτσα – Η συμμετοχή Ελλήνων ακροδεξιών

«Καθώς αναμένουμε τη γέννηση του 8.000.000.000ού κατοίκου της Γης», το γεγονός αυτό οφείλει να αποτελέσει «υπενθύμιση της ευθύνης που μοιραζόμαστε να φροντίζουμε τον πλανήτη μας» και προσφέρεται «μια στιγμή για να σκεφθούμε ποιες είναι οι υποσχέσεις που αναλάβαμε ο ένας προς τον άλλο αλλά δεν τηρήσαμε», τόνισε σε μήνυμά του για την Ημέρα Πληθυσμού ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ο Αντόνιο Γκουτέρες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δίνεται επίσης «η ευκαιρία να εορτάσουμε την ποικιλομορφία μας, να αναγνωρίσουμε την κοινή ανθρωπιά μας και να θαυμάσουμε τις προόδους στο πεδίο της υγείας, που παρέτειναν τη διάρκεια ζωής και μείωσαν σημαντικά τα ποσοστά μητρικής και παιδικής θνησιμότητας», συνεχίζει ο ΓΓ του ΟΗΕ. Σύμφωνα με το τμήμα του Οργανισμού που έκανε αυτή την πρόβλεψη, ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται σήμερα με τον πιο βραδύ ρυθμό από το 1950. Ο παγκόσμιος πληθυσμός μπορεί να φθάσει περί τα 8,5 δισεκ. το 2030 και τα 9,7 δισεκ. το 2050, φθάνοντας στην κορύφωση, στα 10,4 δισ. τα χρόνια του 2080 και παραμένοντας σε αυτό το επίπεδο ως το 2100.

Ενώ διαπιστώνεται καθαρή πτώση της γεννητικότητας σε πολλές από τις λεγόμενες ανεπτυγμένες χώρες, η αύξηση του πληθυσμού η οποία αναμένεται τις επόμενες δεκαετίες θα είναι επικεντρωμένη, κατά το μισό και πλέον, σε οκτώ χώρες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Πρόκειται για τη ΛΔ Κονγκό, την Αίγυπτο, την Αιθιοπία, την Ινδία, τη Νιγηρία, το Πακιστάν, τις Φιλιππίνες και την Τανζανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΟΗΕ ΚΙΝΑ ΙΝΔΙΑ ΑΝΤΟΝΙΟ ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ