Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέο επεισόδιο στις τουρκικές προκλήσεις καθώς η Αγκυρα αποφάσισε να βγάλει στη Μεσόγειο το γεωτρύπανο «Abdulhamid Han». Οι τουρκικές αρχές είχαν διαμηνύσει πως αυτό θα γίνει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, το βράδυ της Τρίτης ωστόσο έδωσαν ακριβή ημερομηνία, η οποία είναι η 9η Αυγούστου. Την αποκάλυψη έκανε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, το οποίο επικαλείται δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας. Το «Abdulhamid Han» θα αποπλεύσει από το λιμάνι της Μερσίνης.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Το «Abdulhamid Han» αναμένεται να ξεκινήσει τις δραστηριότητές του στη Μεσόγειο τον επόμενο μήνα, καθώς οι «πόροι των υδρογονανθράκων δεν είναι παιχνίδι των Ελλήνων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι. Μάλιστα, ο Τούρκος αντιπρόεδρος έδωσε έμφαση και στην ισχύ του τουρκικού στόλου, αλλά και στην αποκαλούμενη από τους Τούρκους «Γαλάζια Πατρίδα», υπενθυμίζοντας ότι η Τουρκία είναι μία από τις 10 χώρες που κατασκεύασαν το δικό τους πολεμικό πλοίο.

«Τα μη επανδρωμένα υποβρύχια μας θα ενισχύσουν την κυριαρχία μας στη γαλάζια πατρίδα, θα αλλάξουν τις ισορροπίες στις θάλασσες και θα διαταράξουν τα παιχνίδια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA