ΔΙΕΘΝΗ
06/08/2022 08:06

Βρετανία: Τέλος χρόνου για τον Archie Battersbee - Αποσυνδέεται σήμερα από τη μηχανική υποστήριξη

Εξάντλησε όλα τα νομικά μέσα η οικογένεια του Archie Battersbee για να παραμείνει ο 12χρονος σε μηχανική υποστήριξη χωρίς όμως επιτυχία – Οι γιατροί το μεσημέρι θα τον αποσυνδέσουν από τη μηχανική υποστήριξη

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Βρετανία: Τέλος χρόνου για τον Archie Battersbee - Αποσυνδέεται σήμερα από τη μηχανική υποστήριξη
Πηγή: Associated Press
Ανάγνωση:

Απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας το αίτημα των γονιών του 12χρονου Archie Battersbee να απομακρύνουν τον εγκεφαλικά νεκρό γιο τους από το νοσοκομείο και να τον μεταφέρουν σε ξενώνα προκειμένου να έχει «αξιοπρεπή» θάνατο. Υστερα λοιπόν από τη χαμένη δικαστική μάχη της οικογένειας, οι γονείς του ανακοίνωσαν ότι σήμερα, Σάββατο (6/8) στις 10 το πρωί (12:00 ώρα Ελλάδας), ο Archie θα αποσυνδεθεί από τη μηχανική υποστήριξη.

Η μητέρα του Archie, Χόλι Ντανς, είχε δηλώσει πως «ένας αξιοπρεπής θάνατος σε κέντρο περίθαλψης» ήταν το μόνο για το οποίο μπορούσε να παλέψει μετά την εξάντληση των νομικών μέτρων προκειμένου να παραμείνει ο γιος της σε μηχανική υποστήριξη. Την Παρασκευή, όμως, το βρετανικό δικαστήριο αρνήθηκε να επιτρέψει τη μεταφορά του 12χρονου από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Λονδίνου, κρίνοντας ότι οι κίνδυνοι της διακομιδής του είναι «μεγάλοι και απρόβλεπτοι».

Video Loading...

Το δικαστήριο έδωσε περιθώριο στην οικογένεια, μέχρι τις 2 μμ της Παρασκευής, για να καταθέσει έφεση. Η μητέρα του 12χρονου εξάντλησε τα νομικά μέσα για να παραμείνει ο γιος της σε μηχανική υποστήριξη. Ο Archie υπέστη βαριές εγκεφαλικές βλάβες και είναι σε κώμα από τις 7 Απριλίου, όταν και βρέθηκε αναίσθητος σπίτι του. Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου είναι πιθανότατα εγκεφαλικά νεκρός χωρίς ελπίδα ανάρρωσης. Η μητέρα υποστηρίζει ότι το παιδί υπέστη ασφυξία συμμετέχοντας σε διαδικτυακή πρόκληση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ARCHIE BATTERSBEE ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΩΜΑ ΓΟΝΕΙΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ