Μενού
  • Α-
  • Α+

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 16 τραυματίστηκαν από ρωσικό βομβαρδισμό στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Όλεχ Σινεγκούμποφ. Από την επίθεση στη συνοικία Σάλτιβκα, ξέσπασε πυρκαγιά σε μια πολυκατοικία.

«Πρόκειται για μια ύπουλη και κυνική επίθεση κατά αμάχων, που δεν έχει καμιά απολύτως δικαιολογία και καταδεικνύει την αδυναμία των επιτιθέμενων», ανέφερε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο Telegram, συμπληρώνοντας: «Δεν μπορούμε να συγχωρήσουμε, θα εκδικηθούμε!»

Το Χάρκοβο της βορειοανατολικής Ουκρανίας, το οποίο βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα, σφυροκοπείται συχνά από τον ρωσικό στρατό από την έναρξη της εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, αλλά οι δυνάμεις της Μόσχας δεν κατάφεραν να καταλάβουν την πόλη.

Εκατοντάδες άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην ευρύτερη περιοχή από την έναρξη του πολέμου, σύμφωνα τις ουκρανικές αρχές. Στην παρούσα φάση, ο ρωσικός στρατός έχει εστιάσει τις επιχειρήσεις του στην ανατολική και νότια Ουκρανία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA